x close

Tolontan, despre mita din Dosarul "Gala Bute": Procurorii se referă la sumele vămuite de oamenii din Ministerul Elenei Udrea

de A.M.P    |    04 Feb 2015   •   17:38

Redactorul şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a vorbit, în ediţia de miercuri a emisiunii "Esenţial", despre noile fapte de care este acuzată Elena Udrea care, potrivit procurorilor, au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 - 2012.

"Suma la care se referă ei nu e suma de 2,4 milioane de euro, cât s-a plătit pentru Gala Bute. Ei se referă la sumele vămuite de către oamenii din Ministerul Elenei Udrea. Ei luau 10 la sută. Acestea sunt cel puţin cazurile apărute în referatul de arestare al procurorilor, înaintat instanţei pentru alţi oameni, nu pentru Elena Udrea", a afirmat Cătălin Tolontan.

"Oamenii luau 10 la sută din plăţile pe care ministerul le făcea pentru diverse investiţii", a completat jurnalistul.

Cătălin Tolontan a subliniat că, deocamdată, atât Gheorghe Anastasia, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării, cât şi afaceristul Adrian Gădean, au declarat în faţa instanţei că Elena Udrea condiţiona plăţile de la ministerul său pentru ca o parte din bani să se ducă unde vor oamenii din minister. "Ceea ce e absolut ilegal, dacă lucrurile au stat aşa", a mai spus Tolontan.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, miercuri, sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, după ce procurorii au extins urmărirea penală pe numele ei şi pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati