Antena 3 Actualitate Medicul Mircea Beuran, despăgubit de Spitalul Floreasca după ce instituția l-a demis

Medicul Mircea Beuran, despăgubit de Spitalul Floreasca după ce instituția l-a demis

de Claudia Popovici    |    13 Noi 2020   •   00:16
Medicul Mircea Beuran, despăgubit de Spitalul Floreasca după ce instituția l-a demis

Spitalul Floreasca este obligat să îl despăgubească pe medicul Mircea Beuran cu salariile de care ar fi beneficiat timp de 5 luni ca şef al Secţiei de Chirurgie. Medicul fusese demis după ce o pacientă a suferit arsuri pe masa de operaţii.

Femeia de 66 ani, diagnosticată cu cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, focul fiind provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat.

Ancheta Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii a relevat că „nu există indicii care să confirme alergia pacientei la iod, alergie care a determinat decizia de utilizare a altui biocid decât a celor obişnuite, respectiv a unuia inflamabil şi că protocolul atipic de aseptizare a câmpului unui pacient de pe masa de operaţie a fost folosit de zeci de ori de medicul Mircea Beuran”, notează adevarul.ro.

La o lună după incidentul cu pacienta arsă, medicul Mircea Beuran a fost reclamat pentru o mită de 10.000 de euro şi a fost audiat de DNA.

Medicul Mircea Beuran, reclamat pentru o mită de 10.000 de euro

Ministrul Sănătăţii l-a demis pe Mircea Beuran de la şefia Secţiei Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, la începutul lunii ianuarie, în urma raportului realizat de spital.

Raportul spitalului arata că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei”.

Tribunalul Bucureşti a decis să oblige Spitalul Floreasca la despăgubirea medicului Mircea Beuran cu salariile de care ar fi beneficiat timp de 5 luni ca şef al Secţiei de Chirurgie.

Perioada este calculată din momentul în care a rămas fără funcţia de conducere, ca urmare a sancţiunii de către Ministerul Sănătăţii şi până la expirarea de drept a mandatului.

Decizia poate fi contestată cu apel.

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran Spital Floreasca

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close