Antena 3 CNN Actualitate Turist din Ungaria, căzut într-o râpă la barajul Gura Apelor

Turist din Ungaria, căzut într-o râpă la barajul Gura Apelor

Turist din Ungaria, căzut într-o râpă la barajul Gura Apelor
Sursa foto: Foto: pixabay
17 Mai 2016   •   08:01

Un turist din Ungaria, care s-a pierdut în cursul nopţii de luni spre marţi în zona barajului Gura Apelor din Retezat, a fost găsit de echipele Salvamont Hunedoara căzut pe un versant abrupt de la marginea lacului de acumulare, bărbatul fiind în viaţă, anunţă Agerpres.

La faţa locului se află echipele de salvatori care încearcă să-l scoată pe turist din zona abruptă în care a căzut şi de unde nu a mai putut să iasă din cauza versantului extrem de accidentat, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

Din primele informaţii ale salvamontiştilor, bărbatul face parte dintr-un grup de nouă turişti din Ungaria, care şi-au propus luni să înconjoare pe jos lacul de acumulare Gura Apelor. La un moment dat, un copil din grup s-a dus mai aproape de apă, iar tatăl său s-a dus să-l caute. 

După o perioadă mai lungă de timp, copilul a revenit la grup, însă tatăl său nu a mai apărut. Din acest motiv, prietenii bărbatului au plecat să-l caute în zonă şi au anunţat Salvamontul. 

'Imediat ce s-a luminat de ziuă, turistul a fost găsit într-o zonă abruptă de pe un versant aflat la marginea lacului de acumulare, dar din care nu poate urca fără ajutor. Probabil a alunecat pe versant şi nu a mai putut urca spre mal pentru că acolo este un grohotiş, iar terenul este friabil. Orice mişcare te duce la vale. Turistul comunică, probabil este puţin hipotermic', a declarat şeful Salvamont Hunedoara. 

Acţiunea este în desfăşurare, salvamontiştii încercând să coboare în ajutorul turistului asiguraţi în corzi, pentru ca apoi să-l scoată din râpă şi să-i acorde primul ajutor. 

×
Subiecte în articol: turist Ungaria retezat Salvamont
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close