Antena 3 CNN Actualitate Turiştii se mulţumesc şi cu zăpadă artificială. Staţiunile de schi sunt pline

Turiştii se mulţumesc şi cu zăpadă artificială. Staţiunile de schi sunt pline

Turiştii se mulţumesc şi cu zăpadă artificială. Staţiunile de schi sunt pline
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Dec 2011   •   15:31

Anul acesta, pasionaţii de schi au întâmpinat dificultăţi din cauza lipsei ninsorilor. Totuşi, sunt staţiuni în care tunurile de zăpadă şi-au făcut datoria, oferindu-le turiştilor zile pline de relaxare. Peste 2.000 de turişti au ales să petreacă a doua zi de Crăciun pe pârtiile din staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia de pe Valea Prahovei, cei mai mulţi dintre aceştia alegând ca destinaţie Azuga şi Buşteni, unde stratul de zăpadă artificială este de 30 de centimetri, informează Mediafax.
   
Peste o mie de turişti se află în a doua zi de Crăciun pe pârtiile Cazacu şi Sorica din staţiunea prahoveană Azuga, potrivit lui Alexandru Bârţoiu, de la Serviciul local Salvamont. Pe cele două pârtii stratul de zăpadă artificială măsoară 30 de centimetri şi se schiază în condiţii bune.

Spre deosebire de alţi ani, când în perioada Crăciunului aveau loc multe accidente de schi, anul acesta niciun turist nu s-a accidentat pe pârtiile din Azuga.
   
Şi în staţiunea Buşteni aproximativ o mie de turişti petrec a doua zi de Crăciun pe pârtia Kalinderu. Unii schiază, iar alţii se dau cu sania în zona special amenajată în partea superioară a pârtiei, a declarat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu.
   
Sâmbătă seară, pe pârtia Kalinderu a fost inaugurată instalaţia de nocturnă, care are 60 de stâlpi de iluminat.
   
Anul acesta de Crăciun puţini schiori au urcat pe pârtiile de la Sinaia, întrucât acestea sunt impracticabile din cauză că nu a nins. Totuşi, peste o sută de schiori se află, luni după-amiază, pe pârtia din Valea Dorului, situată la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, au declarat reprezentanţii Salvamont Sinaia.

 


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close