Antena 3 CNN Actualitate TVR vrea credit de 10-15 milioane Euro pentru a-i compensa pe cei 1.000 de angajaţi ce vor fi concediaţi

TVR vrea credit de 10-15 milioane Euro pentru a-i compensa pe cei 1.000 de angajaţi ce vor fi concediaţi

TVR vrea credit de 10-15 milioane Euro pentru a-i compensa pe cei 1.000 de angajaţi ce vor fi concediaţi
de S.T.    |    19 Sep 2012   •   16:02

Valentin Nicolau, membru al CA al TVR, a declarat, miercuri, la audierile din Comisiile de Cultură ale Parlamentului, că TVR încearcă să contracteze un credit comercial de 10-15 milioane de Euro, cât reprezintă contravaloarea plăţilor compensatorii pentru cei 1000 de angajaţi ce vor fi concediaţi.

"Salariile compensatorii, estimate între 10 şi 15 milioane de Euro, ele sunt o ficţiune, pentru că banii nu există. Se încearcă a se lua un credit comercial de la bancă. În condiţiile astea, nu ştiu ce bancă comericală ar putea să acorde unei televiizuni care are 170 e milioane de Euro gaură un credit comercial şi nici nu are cu ce să-l garanteze", a spus Nicolau, citat de Mediafax.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Cameră, Raluca Turcan, a ironizat această măsură pe care TVR doreşte să o promoveze în planul său de redresare economică a instituţiei.

"Deci plăţile compensatorii presupun ca TVR să ia un credit, să dea afară nişte oameni ca să-şi acopere nişte datorii. Mie îmi sună interesant, bun din punct de vedere managerial", a spus Turcan.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan TVR televiziunea romana
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close