Antena 3 CNN Actualitate Un europarlamentar al formaţiunii ungare de extremă dreapta Jobbik şi-a deschis birou la Târgu Mureş

Un europarlamentar al formaţiunii ungare de extremă dreapta Jobbik şi-a deschis birou la Târgu Mureş

Un europarlamentar al formaţiunii ungare de extremă dreapta Jobbik şi-a deschis birou la Târgu Mureş
08 Iun 2010   •   20:15

Szegedi Csanad, un europarlamentar al formaţiunii de extremă dreapta Jobbik din Ungaria, are de marţi, un birou teritorial în oraşul Târgu Mureş, transmite Mediafax. Acesta va oferi, prin intermediul acestui sediu, consultaţii maghiarilor şi românilor, "să se vadă că Jobbik nu vrea să se preocupe numai de maghiarimea din Ungaria actuală".


Szegedi Csanad a fost ales europarlamentar în iunie 2009, din partea partidului "Jobbik Magyarországért Mozgalom" ("Mişcarea pentru o Ungarie mai bună"), cunoscut sub denumirea de Jobbik, o formaţiune de extremă dreapta din Ungaria.

În cadrul conferinţei de presă prilejuită de deschiderea biroului teritorial din Târgu Mureş, europarlamentarul Szegedi Csanad a precizat că va fi la dispoziţia celor interesaţi, săptămânal, marţea, între orele 11.00-15.00. Astfel el va oferi reprezentanţă şi asistenţă atât maghiarilor, cât şi "oamenilor români cu intenţii bune".


"Deschidem formal biroul europarlamentar, la care aşteptăm pentru consultaţii maghiari şi români care sunt interesaţi, să se vadă că Jobbik nu vrea să se preocupe numai de maghiarimea din Ungaria actuală, ci de toată naţiunea, că pentru ei nu există maghiarimea din Transilvania sau Slovacia, ci există o întreagă naţiune din Bazinul Carpatic. Maghiarimea este cea mai mare minoritate din Europa, care nu are drepturile minoritare corespunzătoare, care i se cuvin, cum au alte minorităţi din Europa. Iar pentru asta, responsabili sunt şi politicienii din Ungaria, nu numai cei din ţările unde trăiesc maghiari, în afara graniţelor Ungariei", a spus Szegedi Csanad, citat de Mediafax.

Csanad a mai spus că va milita la Bruxelles pentru "autodeterminarea maghiarilor în actualele graniţe ale României". El a precizat şi că va deschide un birou asemănător şi în Serbia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jobbik
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close