Antena 3 CNN Actualitate Un fost primar din Vrancea le face o propunere inedită brutarilor din Sri Lanka

Un fost primar din Vrancea le face o propunere inedită brutarilor din Sri Lanka

Un fost primar din Vrancea le face o ofertă de muncă inedită celor doi cetăţeni din Sri Lanka, dezavuaţi de comunitatea din localitatea harghiteană Ditrău. Valerică Zamfirescu, care a condus vreme de 20 de ani Primăria din Slobozia Bradului, le propune celor doi brutari să se recalifice în viticultură.

Un fost primar din Vrancea le face o propunere inedită brutarilor din Sri Lanka
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Feb 2020   •   12:32

"Administrez peste 20 de hectare de vie şi am nevoie de muncitori. Îi voi angaja cu forme legale şi o să-i recalific profesional, dacă vor dori. În viticultură, foarte greu se găseşte forţă de muncă. Deşi Slobozia Bradului are cea mai mare comunitate de romi din judeţ, oamenii noştri nu sunt rasişti. Toţi muncesc şi în ultimii ani nu am avut nici un fel de incidente, de aceea cred că se vor integra foarte bine. Sper ca mesajul meu să ajungă la ei", a declarat Valerică Zamfirescu, potrivit Adevarul.

Citește și: Amendă de 10.000 de lei pentru firma din Ditrău care a angajat doi srilankezi

Între timp, instituţiile statului au anunţat controale, pentru a clarifica problemele legale, la brutăria unde sunt angajaţi cei doi muncitori din Sri Lanka. Vorbim despre Ministerul Muncii, Poliţia Harghita, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

×
Subiecte în articol: primar vrancea Sri Lanka Ditrău
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close