Antena 3 CNN Actualitate Un supermarket din Miercurea Ciuc REFUZĂ să eticheteze produsele în limba ROMÂNĂ. Este folosită exclusiv limba MAGHIARĂ

Un supermarket din Miercurea Ciuc REFUZĂ să eticheteze produsele în limba ROMÂNĂ. Este folosită exclusiv limba MAGHIARĂ

Un supermarket din Miercurea Ciuc REFUZĂ să eticheteze produsele în limba ROMÂNĂ. Este folosită exclusiv limba MAGHIARĂ
de O.P.    |    03 Mai 2013   •   14:50

În ultimul an, un supermarket din Miercurea-Ciuc a fost avertizat şi amendat de opt ori de comisarii de la Protecţia Consumatorului pentru că produsele nu erau etichetate şi în limba română.

Oficialii lanţului de magazine preferă să folosească exclusiv limba maghiară pe etichete. Comisarul şef de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) – Regiunea Centru Braşov, Sorin Susanu, a subliniat că activitatea supermarketului în cauză ar putea fi suspendată temporar, până la remedierea acestui neajuns.

„Operatorul economic, care are două magazine în Miercurea Ciuc şi care a fost sancţionat cu avertismente şi amenzi, ultimele două, în valoare de 12.000 de lei, dă dovadă fie de rea intenţie, fie de dezinteres.

Chiar am rugat colegii din Harghita să-mi formuleze un punct de vedere, de ce până în acest moment nu s-a luat măsura de suspendare a activităţii, dacă s-au făcut opt controale şi s-a constatat aceeaşi problemă, neetichetarea în limba română? La următorul control, dacă nu va scoate la iveală remedierea acestei probleme, activitatea supermarketului va fi suspendată până la corectarea deficienţei", a declarat Susanu, citat de Napoca News.

×
Subiecte în articol: limba maghiara
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close