Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre consilierii primarului din Ploieşti ar putea fi cercetat de DNA

Unul dintre consilierii primarului din Ploieşti ar putea fi cercetat de DNA

Unul dintre consilierii primarului din Ploieşti ar putea fi cercetat de DNA
27 Aug 2009   •   19:23


Direcţia Naţională Anticorupţie ar putea începe cercetările în privinţa unuia dintre consilierii personali ai primarului din municipiul Ploieşti. Pe lângă funcţia de la primărie, Traian Bălaj este şi administrator al unei firme de construcţii. Firmă care a participat şi a câştigat o licitaţie publică pentru reparaţia străzilor din Ploieşti.

Bugetul alocat lucrărilor depăşea 5 milioane de euro. Traian Bălaj ar putea fi anchetat acum de DNA, fiind suspectat că a încercat să profite în afaceri de pe urma funcţiei de consilier local.

Primăria Ploieşti a anulat în iulie o licitaţie publică, organizată cu două luni înainte, pentru lucrări de reparaţii ale străzilor din municipiu. Motivul invocat a fost că plicurile cu oferte au fost deschise fără drept, înainte de încheierea procedurilor.

Decizia de anulare a fost însă contestată de câteva firme, printre care şi ATM Construct SA, companie al cărei administrator este chiar consilierul personal al primarului din Ploieşti.

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a dat dreptate firmelor şi a obligat primăria să stabilească cele mai bune oferte. Coincidenţă sau nu, pe primul loc s-a clasat chiar firma ATM Construct SA, în asociere cu SC Sorocam SRL.

Traian Bălaj susţine că funcţia de administrator al unei firme de construcţii, care câştigă o licitaţie publică organizată de Primăria Ploieşti, nu se află în incompatibilitate cu funcţia de consilier în cadrul aceleiaşi primării. DNA nu este însă de aceeaşi părere.

Potrivit legii, Bălaj nu are dreptul să ofere consultanţă, informaţii sau să sprijine orice fel de acţiune împotriva autorităţii publice cu care se află sub contract. Or consilierul local exact asta a făcut, atunci când firma ATM Construct, al cărei administrator este, a contestat o decizie a primăriei Ploieşti.



Antena 3


×
Subiecte în articol: consilieri DNA
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close