Antena 3 CNN Actualitate Col. dr. Valeriu Gheorghiță: "Vaccinarea profesorilor începe mâine"

Col. dr. Valeriu Gheorghiță: "Vaccinarea profesorilor începe mâine"

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, de miercuri, va începe campania de vaccinare a personalului din învățământ.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță: "Vaccinarea profesorilor începe mâine"
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    23 Feb 2021   •   15:02

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe mâine (miercuri - n.r.), în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine începe activitatea de vaccinare în 23 de județe, inclusiv în municipiul București, de joi continuă în alte 14 județe, din 26 februarie două județe și din 1 martie încep ultimele trei județe”, anunță Valeriu Gheorghiță.

El a estimat că aproximativ 60.000 de persoane din rândul personalului din învățământ vor fi vaccinate.

„Deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate, din rândul personalului didactic, iar alte 128.000 de persoane sunt programate”, adaugă șeful campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, potrivit Mediafax.

Se vor folosi serurile de la AstraZeneca și Pfizer

„În primul rând, tipurile de vaccin, vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații.

De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat.

Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică.

Practic, instituțiile de învățământ centralizează lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, mai spune Gheorghiță.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close