Antena 3 CNN Actualitate A murit Valentin Gheorghiu, unul dintre cei mai mari pianiști ai României. Mesajul Casei Regale

A murit Valentin Gheorghiu, unul dintre cei mai mari pianiști ai României. Mesajul Casei Regale

Valentin Gheorghiu unul dintre cei mai mari pianiști ai tuturor timpurilor, din României, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani. Casa Regală a României a transmis un mesaj în memoria maestrului.

A murit Valentin Gheorghiu, unul dintre cei mai mari pianiști ai României. Mesajul Casei Regale
Sursa foto: Facebook | Familia Regala a Romaniei
de Ioana Mircea    |    17 Iul 2023   •   13:13

Una dintre cele mai importante personalități muzicale românești, Valentin Gheorghiu a murit la vârsta de 95 de ani.

Marele pianist a avut o impresionantă activitate artistică, întinsă pe parcursul a peste 80 de ani. Maestrul Valentin Gheorghiu a studiat la Academia Regală de Muzică şi Artă Dramatică din Bucureşti şi a urmat Conservatorul Naţional de Muzică din Paris.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

A debutat în 1943, ca solist, pe scena Ateneului Român. În anul 2018, la împlinirea vârstei de 90 de ani, Valentin Gheorghiu a fost decorat de Preşedinţia României cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României", potrivit rador.ro.

Citește și: Madonna și-a făcut testamentul. Artista a decis cum va fi împărțită fabuloasa sa avere

Familia Regală a României a transmis un mesaj pe Facebook în memoria marelui pianist.

"Familia Regală a aflat trista veste a trecerii la cele veșnice a marelui pianist Valentin Gheorghiu. A făcut parte din juriile celor mai importante concursuri internaţionale de pian, a făcut înregistrări memorabile la radio, televiziune și pentru case de discuri, fiind considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai timpului său.

În anul 2011, Regele Mihai I i-a conferit maestrului Valentin Gheorghiu Decorația Regală „Nihil Sine Deo”. Majestatea Sa Custodele Coroanei transmite condoleanțe și compasiune familiei marelui pianist! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris Familia Regală a României pe Facebook.

×
Subiecte în articol: valentin gheorghiu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close