Vasile Dîncu, îndurerat după moartea Cristinei Țopescu: „Visa să se mute la Cluj. A plecat singură, așa cum a trăit”

de A.M.P    |    13 Ian 2020   •   09:54
Vasile Dîncu, îndurerat după moartea Cristinei Țopescu: „Visa să se mute la Cluj. A plecat singură, așa cum a trăit” Foto: Agerpres

Cristina Țopescu a murit. Fostul vicepremier în Guvernul Cioloş, Vasile Dîncu, a dezvăluit că jurnalista Cristina Țopescu visa să se mute la Cluj.

Cristina Țopescu a murit. Despre singurătatea fiicei lui Cristian Ţopescu, Dîncu afirmă că "foarte putini dintre noi au înteles ca admiratia nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie raspunsul firesc".

”Am făcut multe emisiuni cu Cristina. Era altceva decât înțelegem prin eticheta de jurnalist. Era un intelectual revoltat și responsabil, un om pur și profund, un înger printre noi, cei descurcăreți, orientați, orientali sau pragmatici. Nu putea accepta compromisurile și accepta cu seninătate să plătească pentru asta. Era un om atât de rar încât orice întâlnire cu ea te urmărea săptămâni și luni bune. Și poate tocmai de asta, foarte puțini dintre noi au înțeles că admirația nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie raspunsul firesc. A plecat singură, așa cum a trăit. Și-a păstrat sufletul curat și a trăit ca om liber, solidară cu bucuriile și cu suferințele lumii.

Am discutat într-o emisiune despre rațiune și monștrii ei, despre credință, valori și barbaria de toate zilele. Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Nu a apucat să fie dezamagită și de acest vis, plecând spre o armonie pe care a cautat-o mereu printre noi. Cristina, drum bun spre lumină!”, a scris Vasile Dîncu, pe Facebook.

Parteneri
x close