Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste de la OMS! Când ar putea lucrurile să înceapă să revină la normal

Vești proaste de la OMS! Când ar putea lucrurile să înceapă să revină la normal

Directorul ştiinţific al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Soumya Swaminathan, a declarat că imunitatea în masă ar putea apărea abia la sfârșitul anului următor.

Vești proaste de la OMS! Când ar putea lucrurile să înceapă să revină la normal
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    24 Dec 2020   •   10:20

”Va dura până la sfârşitul anului 2021 până când vom începe să vedem un anumit nivel de imunitate a populaţiei în unele ţări. Trebuie să menţinem garda sus, trebuie să facem toate lucrurile pe care le ştim, reducând transmiterea şi riscurile ca oamenii să se îmbolnăvească…Vom aborda începutul sfârşitului, putem vedea lumina de la capătul tunelului. Cu toate acestea, este un tunel pe care trebuie să îl traversăm, iar următoarele luni vor fi critice”, a dr. Soumya Swaminathan, potrivit Gândul

Totodată, directorul științific al OMS a vorbit pe scurt cu CNBC despre noua tulpină de coronavirus care a fost identificată în Marea Britanie, menționând că, deși este mai transmisibilă, varianta „nu pare să crească severitatea clinică sau să înrăutățească lucrurile” pentru cei care o contractează.

Femeia a precizat faptul că cele două vaccinuri COVID-19, dezvoltate de Pfizer și Moderna, cărora li s-a acordat aprobarea de urgență în mai multe țări, inclusiv în SUA, ar putea fi modificate „cu ușurință” dacă este necesar – deși se așteaptă ca acestea să fie protectoare împotriva oricăror noi variante.

O nouă tulpină de SARS CoV-2 a fost descoperită! Este mult mai contagioasă decât cea descoperită anterior în Marea Britanie

Europa devina prima regiune cu peste 500.000 de decese asociate COVID-19. Asta în condițiile în care a fost identificată o nouă variantă de coronavirus ce pune în pericol măsurile de reducere a îmbolnăvirilor.

Marea Britanie a detectat o nouă tulpină a coronavirusului la contactele unor persoane care au intrat în țară, venind din Africa de Sud. Acesta este anunțul venit chiar din partea ministrului Sănătății din Marea Britanei, Matt Hancock, citat de cei de la Reuters. 

”Datorită capacității genomice impresionante a sud-africanilor, am detectat două cazuri de infectare cu altă variantă nouă de coronavirus în Marea Britanie. Ambele sunt contacte ale unor cazuri pozitive care au venit din Africa de Sud în ultimele două săptămâni”, spune Matt Hancock.

Asta în condițiile în care că țara luptă să limiteze răspândirea unei tulpini care este cu 70% mai transmisibilă. Ministrul Sănătății britanic a declarat că noua variantă provenită din Africa de Sud, pare să fie chiar mult mai contagioasă. 

Situația din Regatul Unit este critică la această oră. 32.237 de cazuri au fost confirmate pozitiv doar în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. 

×
Subiecte în articol: imunitate coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close