Antena 3 CNN Coronavirus O nouă tulpină de SARS CoV-2 a fost descoperită! Este mult mai contagioasă decât cea descoperită anterior în Marea Britanie

O nouă tulpină de SARS CoV-2 a fost descoperită! Este mult mai contagioasă decât cea descoperită anterior în Marea Britanie

Europa devina prima regiune cu peste 500.000 de decese asociate COVID-19. Asta în condițiile în care a fost identificată o nouă variantă de coronavirus ce pune în pericol măsurile de reducere a îmbolnăvirilor.

O nouă tulpină de SARS CoV-2 a fost descoperită! Este mult mai contagioasă decât cea descoperită anterior în Marea Britanie
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    24 Dec 2020   •   08:00

Marea Britanie a detectat o nouă tulpină a coronavirusului la contactele unor persoane care au intrat în țară, venind din Africa de Sud. Acesta este anunțul venit chiar din partea ministrului Sănătății din Marea Britanei, Matt Hancock, citat de cei de la Reuters. 

”Datorită capacității genomice impresionante a sud-africanilor, am detectat două cazuri de infectare cu altă variantă nouă de coronavirus în Marea Britanie. Ambele sunt contacte ale unor cazuri pozitive care au venit din Africa de Sud în ultimele două săptămâni”, spune Matt Hancock.

Asta în condițiile în care că țara luptă să limiteze răspândirea unei tulpini care este cu 70% mai transmisibilă. Ministrul Sănătății britanic a declarat că noua variantă provenită din Africa de Sud, pare să fie chiar mult mai contagioasă. 

Situația din Regatul Unit este critică la această oră. 32.237 de cazuri au fost confirmate pozitiv doar în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. 

Germania ocupă locul doi în topul infectărilor raportate în ultimele 24 de ore, cu 31.297 de îmbolnăviri. 744 de persoane și-au pierdut viața. Asta după ce, în urmă cu o zi, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei, respectiv 962.

×
Subiecte în articol: tulpina coronavirus
Parteneri
Profesorii au respins ultima ofertă a Guvernului şi continuă protestul
x close