Antena 3 CNN Actualitate Viaţa bate filmul. Mai multe carduri de sănătate BLOCATE, după ce posesorii lor le-au încercat în BANCOMATE

Viaţa bate filmul. Mai multe carduri de sănătate BLOCATE, după ce posesorii lor le-au încercat în BANCOMATE

Viaţa bate filmul. Mai multe carduri de sănătate BLOCATE, după ce posesorii lor le-au încercat în BANCOMATE
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mai 2015   •   07:36

Viaţa bate orice scenariu de film în ţara noastră. Proaspeţii posesori de carduri de sănătate s-au grăbit să-şi valideze noile achiziţii la...bancomat.   Zeci de români au încercat sa scoată bani dar nu au reuşit, aşa că au rămas fără card.

Alţii au vrut să plătească cu cardul de sănătate în farmacii şi magazine. Erau ferm convinşi că sunt sute de euro pe acesta.

Românii neştiutori au mers cu cardul de sănătate direct la bancomat. Să scoată bani. Şi nu orice fel de bani, ci europeni. Nu au reuşit, iar cardurile le-au fost blocate.

"Cardul de sanatate desi este identic ca şi construcţie cu cardul bancar, este folosit exclusiv in sistemul de sănătate şi niciunde în altă parte. Cei care l-au încercat probabil au primit un mesaj eronat din partea unor răuvoitori", a spus Directorul General Adjunct CNAS, Mihai Bejan.

Cei care au încercat isprava au rămas şi fără card şi fără bani. Vor fi obligaţi să plătească pentru un al doilea card, în cazul în care nu-l mai pot recupera pe primul. Mai mult, românii trebuie să fie atenţi şi să nu încurce cardul de sănătate cu cel bancar. Ambele au cip-uri şi numele posesorului înscripţionat.

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de la începutul acestei luni. Asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani îşi pot deconta, cu ajutorul lui, serviciile medicale prevăzute în pachetul de bază.

×
Subiecte în articol: card de sănătate bancomat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close