Antena 3 CNN Actualitate Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a cerut să fie judecat la domiciliu

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a cerut să fie judecat la domiciliu

Vlad Pascu rămâne în spatele gratiilor. Magistrații de la Judecătoria Mangalia au decis să mențină măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a cerut să fie judecat la domiciliu
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin / Octav Ganea
de Cătălina Buzoianu    |    12 Oct 2023   •   17:38

Avocații lui Vlad Pascu, aceeași care o reprezintă şi pe Miruna Pascu, în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT București, ceruseră înlocuirea măsurii de arest prevenit cu cea de arest la domiciliu. 

Deși termenul pentru ședința de astăzi fusese stabilit încă de acum două zile, în această dimineață, s-a deci ca ea să aibă loc în sistem de videoconferință, astfel că Vlad Pascu nu a mai fost scos din arest pentru a fi dus la Judecătoria Mangalia.

Cei care au ajuns însă acolo au fost cei doi avocați ai tânărului. După ședință, magistrații au avut nevoie de aproape două ore ca să delibereze.

În cele din urmă au decis să respingă ca neîntemeiată propunerea avocaților de a-l trimite pe Vlad Pascu în arest la domiciliu și să mențină măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile. 

Adrian Bendeac, avocat: Astăzi a fost termen pentru verificarea măsurii preventive, ni s-a comunicat rechizitoriul. Avem 20 de zile cu posibilitate de prelungire pentru a formula cereri și excepții. Nu s-a fixat termen pe camera preliminară.

Citeşte şi: Noi detalii din expertiza tehnică în cazul tragediei de la 2 Mai | Mărturiile celor care au fost în mașină cu Vlad Pascu

Instanța a rămas în pronunțare. Încă nu am ajuns pe fond. A fost online pentru că așa a dispus instanța. Nu cunoaștem resursele logistice ale judecătoriei şi IPJ Constanţa. 

Vlad Pascu a ajuns în arestul IPJ după ce a provocat tragedia de la 2 Mai, atunci când aflat sub influenţa drogurilor a spulberat un grup de 8 tineri, în apropierea localității. Pe doi dintre ei i-a omorât pe loc, iar ceilalți au ajuns la spital. După accident însă tânărul a fugit de la locul faptei. A fost oprit la scurt timp în Vama Veche. 
A fost dus la spital pentru prelevare de probe, iar raportul toxicologic a arătat ulterior că Vlad Pascu avea în sânge un adevărat cockteil de droguri.

Mai mult decât atât, și în mașina lui polițiștii i-au găsit droguri în momentul în care l-au oprit în trafic însă cu toate acestea i-au dat drumul.

La scurt timp după aceea, Vlad Pascu producea tragedia care a îndoliat o țară întreagă și a zguduit din temelii Inspectoratul Județean Constanta. Conducerea instituției a fost apoi în vizorul Ministrul de Interne care a reorganizat structura. 

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu accident 2 mai consum droguri
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close