Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi date din expertiza toxicologică în cazul şoferului drogat care a produs tragedia de la 2 Mai

Noi date din expertiza toxicologică în cazul şoferului drogat care a produs tragedia de la 2 Mai

Apar noi date din expertiza toxicologică în cazul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a produs tragedia de la 2 Mai, acolo unde doi studenți au fost uciși. Iată ce au descoperit medicii în analizele de laborator.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2023   •   19:06

Reamintim că, în urma testării cu aparatul DrugTest, Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a produs tragedia de la 2 Mai a ieșit pozitiv la trei tipuri de droguri de mare risc – cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Acum, urmare expertizei toxicologice medicii i-au găsit în total șase substanțe interzise. Expertiza toxicologică a fost depusă la dosar, având valoare de probă.

Vorbim despre un cocktail extrem de periculos, care reduce capacitățile de reacție pentru orice persoană care le consumă, fie că vorbim de o persoană care merge pe jos, pe stradă sau de una care urcă la volan, aflată fiind sub influența acestor droguri.

Ei bine, în momentul în care consumi un astfel de cocktail, spun specialiștii, nu mai vezi bine, nu mai ai capacitatea de a reacționa foarte bine pusă la punct, ai halucinații, confunzi lucrurile, ai o stare euforică și ai creșteri de tensiune.

Citeşte şi: Vasile Zelca, preşedintele SNPPC, a explicat modul în care au acţionat poliţiştii la tragedia de la 2 Mai: "Aici comunicarea a fost deficitară"

Tocmai de aceea, o astfel de persoană devine pericol public, chiar dacă merge pe stradă sau, mai grav, urcă la volan. Așa s-a întâmplat în cazul lui Vlad Pascu. După ce s-a drogat, s-a urcat la volan și a ucis doi oameni, iar mai apoi a fugit de la locul faptei.

Înainte însă, să producă această tragedie, fusese verificat de polițiști și doar pentru că nu era băut a fost lăsat să plece acasă, în ciuda faptului că în mașina lui au fost descoperite droguri, pastile, dar și un joint. În aceste condiții, trebuia să fie testat cu drug testul, lucru care nu s-a întâmplat.

Și s-a ajuns la această tragedie. O tragedie pentru care au răspuns și moral o serie de polițiști din cadrul IPJ Constanța și cu certitudine vor mai răspunde și alții, dar în primul rând va trebui să răspundă penal Vlad Pascu.

Citeşte şi: "Au fost de fațadă acele demiteri": Tatăl Robertei, fata ucisă de șoferul drogat, a plantat un copac la locul accidentului de la 2 MAI

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close