Antena 3 CNN Actualitate Harta care dezvăluie planul lui Putin, analizată de colonelul Ion Petrescu: "Cât timp va fi la Kremlin nu va renunţa la această idee"

Harta care dezvăluie planul lui Putin, analizată de colonelul Ion Petrescu: "Cât timp va fi la Kremlin nu va renunţa la această idee"

Serviciile Secrete americane vin cu o nouă teorie privind planul lui Vladimir Putin în Ucraina. Colonelul Ion Petrescu a explicat ce vrea ,de fapt, să obțină liderul de la Kremlin cu acest război.

Harta care dezvăluie planul lui Putin, analizată de colonelul Ion Petrescu: "Cât timp va fi la Kremlin nu va renunţa la această idee"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2022   •   23:40

Potrivit preşedintelui comitetului Intelligence, Putin vrea să rupă o bucată din Ucraina în forma literei L care să cuprinde zonele industriale şi alimentare. Zona vizată cuprinde şi Kievul.

Întrebat dacă crede într-un asemenea scenariu Colonelul Ion Petrescu a precizat: 

"Prima afirmaţie pe care o fac este că atunci când rușii se duc într-o zonă nu prea se retrag.

A doua chestiune este că în faţa republicilor Doneţk şi Luhansk este o porțiune de teren unde este o zonă de operaţiuni speciale ucrainene care rezistă. Trupele nu se retrag pentru că la negocieri vor impune anumite pretexte ca acest teritoriu să rămână sub diferite pretexte sub teritoriul lor.

Diferite pretexte precum: Crimeea cu cele două republici separatiste extinse la cererea celor doi să fie Crimeea recunoscută ca parte a Federaţiei Ruse, celelalte două republici ca părți independente.

Iar la acestea pentru că, totuși, comunitatea internațională va lua act cu indignare de o asemenea pretenție va spune că temporar sunt sub administrarea pacificatorilor ruşi, asemenea cu Transnistria. Adică nu le doresc în Federația Rusă, dar le mențin sub control militar. 

În etapa actuală nu cred că se vor duce spre vest şi nici nu cred că vor lua Kievul. Primul lucru este că forţele ruse care s-au dus spre Kiev şi la momentul în care vorbim noi, nu înaintează.

Este foarte clar că există o temere de ducere a luptei în localitate pentru pierderile pe care le-ar putea avea, mai ales în blindate. A doua chestiune, sudul Kievului nu este înconjurat, este liber. Deci Kievul poate fi aprovizionat pe cale feroviară şi rutieră cu cele necesare. 

Din punctul meu de vedere, Capitala ucraineană va rămâne sub administrația actualului preşedinte şi actualului Guvern. Mariupol contează pentru că este un port pentru exportul grânelor ucrainene spre terțe ţări. Preluarea lui în control o dată asigură fâșia, deci tot nordul mării Azov va fi sub control rus.

Va fi legătura dintre Crimeea parte a Federației Ruse şi republicile separatiste şi o menținere puternică a cuceririlor pe care le vedem. Putin cât va fi la Kremlin nu renunţă la ideea de a prelua întreaga Ucraină", a explicat colonelul Ion Petrescu la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Col. (r) Ion Petrescu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close