Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Lidia Fecioru: Cum ne vindecăm inima după un an greu. "Să nu permiţi durerii să îţi controleze viaţa"

Lidia Fecioru: Cum ne vindecăm inima după un an greu. "Să nu permiţi durerii să îţi controleze viaţa"

În emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, Lidia Fecioru ne-a explicat ce putem face pentru a ne vindeca inima greu încercată în acest tumultuos an 2020.

Lidia Fecioru: Cum ne vindecăm inima după un an greu. "Să nu permiţi durerii să îţi controleze viaţa"
de Georgiana Adam    |    26 Dec 2020   •   19:05

Mai mult ca niciodată, anul acesta a fost unul în care emoţiile noastre au fost puse la grea încercare. Teama, izolarea, incertitudinea au lăsat urme în noi toţi. Crăciunul lui 2020 ne-a pus, mai mult ca altădată, faţă în faţă cu noi înşine. În fond ce îşi doreşte fiecare dacă nu fericirea? Iată însă că trebuie să dăm o mână de ajutor propriului suflet pentru a se curăta, a se vindeca şi a se deschide bucuriei din jur, aşa cum îi este dat fiecăruia.

Nu aşteptaţi, acţionaţi!

Lidia Fecioru a deschis şirul sfaturilor cu o pildă menită să ne atragă atenţia asupra faptului că trebuie să fim active şi nu pasivi în devenirea noastră.

Cât trebuie să ne aşteptăm până vine norocul şi fericirea, a fost întrebat un înţelept. Dacă e să aşteptăm, atunci mult!

Bioenergoterapeutul atrage atenţia că de multe ori ne încărcăm singuri cu planuri şi dorinţe care nu ne sunt de folos, ne stresăm prea mult pentru prea puţin.

Când credem că ne lipseşte ceva este bine să ne uităm cu adevărat la acel lucru, dacă ne trebuie sau nu. Trebuie să fim sinceri.
Şi eu mă trezesc de foarte multe ori că îmi doresc ceva numai de ambiţie. Şi atunci renunţ la acel ceva, acea dorinţă, deoarece nu mă face fericită.

Să îţi vindeci sufletul nu înseamnă să uiţi!

Lidia Fecioru a atras atenţia asupra diferenţei dintre iertare şi uitare: Să îţi vindeci sufletul nu înseamnă să uiţi! Cel mai important lucru este însă, să nu permiţi durerii să îţi controleze viaţa. Să nu lăsăm acele amintiri neplăcute să pună stăpânire pe noi, să ne trăiască viaţa.  

Când viaţa este atât de frumoasă trebuie să te bucuri. Să nu spui că după atâta bucurie vine supărare... Nu are rost. Dacă este momentul să te bucuri, atunci bucură-te! Trăieşte acel moment la maximum! 

Permite-ţi să ai dreptul! Să renunţi la lucruri care te deranjează, să renunţi la subiecte, să renunţi la oameni, să renunţi la obiecte, să renunţi la situaţii, să renunţi la multe. 

Ai dreptul să ai păreri. Ai dreptul să te odihneşti. Ai dreptul să iubeşti. Ai dreptul să faci ce vrei!

"Până la urmă, ştii ceva? Să facă lumea ce vrea, că oricum te bârfeşte până la sfârşitul vieţii", a concluzionat zâmbind Lidia Fecioru, în dialog cu moderatoarea Cătălina Porumbel. 

Oamenii care te vor cu adevărat în viaţa lor nu vor încerca niciodată să te schimbe

Cele mai frumoase lucruri din viaţa noastră de multe ori nu pot fi văzute, ci trebuiesc simţite. Să încercăm să nu vorbim celor ce nu ştiu să asculte. 

Trebuie să ne bucurăm că trăim, că avem viaţă. Să nu ne risipim timpul. Noi ne trecem, nu timpul! Zboară la timp, că îţi rămân aripile mici! 

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru suflet
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close