Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 ALEGERI LOCALE 2020. Cum votăm duminică la alegeri, ca să nu luăm COVID. Dr. Virgil Musta: "Dacă respectăm aceste măsuri, nu e niciun risc"

ALEGERI LOCALE 2020. Cum votăm duminică la alegeri, ca să nu luăm COVID. Dr. Virgil Musta: "Dacă respectăm aceste măsuri, nu e niciun risc"

ALEGERI LOCALE 2020. Doi medici cunoscuţi şi care se află în linia întâi în lupta cu coronavirusul asigură că putem merge liniştiţi la votare, chiar dacă e pandemie, cu condiţia să respectăm nişte reguli, pentru a nu risca să contractăm COVID-19.

ALEGERI LOCALE 2020. Cum votăm duminică la alegeri, ca să nu luăm COVID. Dr. Virgil Musta: "Dacă respectăm aceste măsuri, nu e niciun risc"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    23 Sep 2020   •   09:20

ALEGERI LOCALE 2020. "Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare.

ALEGERI LOCALE 2020. În sală, să voteze cât mai repede și, dupa aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli, de distanțare, de purtare a măștii, de igienă a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare.

Ce facem dacă e coadă la secţia de vot

ALEGERI LOCALE 2020. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, 1,5 - 2 metri între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii", a spus dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara, potrivit gandul.ro.

ALEGERI LOCALE 2020. La rândul său, şi managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara spune că mersul la scrutinul de duminică poate fi sigur dacă se respectă măsurile amintite mai sus.

ALEGERI LOCALE 2020. În plus, cei doi medici au fost consultați de autoritățile locale cu privire la normele sanitare de care trebuie să ţinem cont în secțiile de votare.

Manager spital: Dezinfectaţi ştampilele după vot

ALEGERI LOCALE 2020. "Am fost consultați din punct de vedere medical asupra zilei de duminică (n.r. – 27 septembrie), asupra procesului electoral și, din punctul nostru de vedere, autoritățile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranță sporită a cetățeanului care iese la vot. 

ALEGERI LOCALE 2020. Purtatul măștii, dezinfectarea suprafețelor și a ștampilelor, inclusiv distanțarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetățenii, vârstnicii și inclusiv populația tânără să se simtă în siguranță. 

ALEGERI LOCALE 2020. Personal voi ieși la vot și îndemn pe toată lumea să își exercite acest drept constituțional", a spus prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara.

×
Subiecte în articol: alegeri coronavirus Virgil Musta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close