Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. Cum votează persoanele infectate cu coronavirus

Alegeri locale 2020. Cum votează persoanele infectate cu coronavirus

ALEGERI LOCALE 2020. Persoanele care sunt infectate cu coronavirus şi vor să voteze la alegerile locale din 27 septembrie cu ajutorul urnei mobile trebuie să prezinte, în afară de cerere, şi un document din care să rezulte diagnosticul, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Alegeri locale 2020. Cum votează persoanele infectate cu coronavirus
de Georgiana Adam    |    26 Sep 2020   •   23:13

ALEGERI LOCALE 2020. "Autoritatea Electorală Permanentă informează că, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătăţii ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale sunt următoarele: 

ALEGERI LOCALE 2020. pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19 sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare)", informează AEP într-un comunicat.

De ce acte au nevoie persoanele bolnave de COVID

ALEGERI LOCALE 2020. În cazul persoanelor confirmate cu COVID-19, izolate la domiciliu sau într-un alt loc, AEP menţionează că este necesară o copie după unul din următoarele documente: biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare, decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică sau rezultatul pozitiv al testării COVID-19 RT-PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

ALEGERI LOCALE 2020. "Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică", se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close