Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. Cum aflăm secţia unde putem vota

Alegeri locale 2020. Cum aflăm secţia unde putem vota

Mâine 27 septembrie 2020, românii cu drept de vot sunt chemaţi să îşi aleagă reprezentanţii administraţiei publice locale pentru următorii patru ani respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene. Cei care nu ştiu la ce secţie de votare, sunt arondaţi pot afla aceste informaţii prin nişte paşi foarte simpli.

Alegeri locale 2020. Cum aflăm secţia unde putem vota
Sursa foto: Antena3
de Claudia Popovici    |    26 Sep 2020   •   17:34

La alegerile locale de mâine, 27 septembrie 2020, se poate vota doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ- teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

De asemenea, românii cu drept de vot îşi pot exercita acest drept, numai la secţia de votare la care este arondată strada, localitatea de domiciliul sau reşedinţa.

Românii care nu cunosc secţia la care sunt arondaţi şi adresele acesteia, fie pentru că votează prima oară, fie pentru că şi-au schimbat adresa de domiciliu, pot afla aceste informaţii accesand site-ul Autorităţii Electorale Permanente https://www.registrulelectoral.ro/ unde sunt necesare completararea a trei câmpuri:

CNP - codul numeric personal, Numele de familie şi Codul de verificare pe care îl vedeți pe site.

Alegeri locale 2020. Care este programul secțiilor de votare

Secțiile se vor deschide duminică, 27 septembrie, dimineață, la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, pe cetățenii trebuie să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea.

La ora 21.00, președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția. Alegătorii care la ora 21.00 se află în incinta secției de vot pot să își exercite dreptul de vot. De asemenea, la ora 21.00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot.

Citeşte şi : Paşii pe care să îi urmezi când mergi la votare. Ghid pentru alegători

 

 

×
Subiecte în articol: alegeri locale sectia de votare
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close