Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Anomalie în prag de alegeri. BEC nu poate opri votul multiplu

Anomalie în prag de alegeri. BEC nu poate opri votul multiplu

În plină pandemie, alegerile locale 2020 sunt marcate de o serie de modificări importante adoptate de Biroul Electoral Central (BEC). Una dintre ele pedepseşte votul multiplu, dar culmea, nu îl poate opri.

Anomalie în prag de alegeri. BEC nu poate opri votul multiplu
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    22 Sep 2020   •   23:45

Potrivit hotărârii adoptate de Biroul Electoral Central, în cazul în care o persoană este descoperită că a mai votat în aceeaşi zi, ea nu poate fi împiedicată să mai voteze odată.

Concret, preşedintele secţiei de votare aduce la cunoştinţa alegătorului că Sistemul Informatic l-a depistat că a mai votat odată şi îl informează că este pe cale să comită infracţiunea de fraudă la vot prevăzută de art. 3 87 alin. ( 1) lit. b) din Codul Penal, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Şi de aici începe anomalia, întrucât alegătorul poate semna pe proprie răspundere că vrea să voteze încă odată, chiar dacă riscă închisoarea.

 “Alegătorul va preciza, în document, că, deşi i s-a adus la cunoştinţă că SIMPV a semnalat că a mai fost înscris ca alegător care şi-a exercitat dreptul de vot la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, precum şi că fapta de a vota de două sau mai multe ori constituie infracţiunea de fraudă la vot şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi, solicită în continuare exercitarea dreptului de vot.”, se arată în documentul emis de BEC

×
Subiecte în articol: alegeri BEC

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close