Antena 3 Alegeri locale 2020 Blocaj PNL-USR pe stabilitatea candidaților. Negocierile pentru sectoarele Capitalei sunt în impas

Blocaj PNL-USR pe stabilitatea candidaților. Negocierile pentru sectoarele Capitalei sunt în impas

de Maria Sabu    |    02 Iul 2020   •   17:50
Blocaj PNL-USR pe stabilitatea candidaților. Negocierile pentru sectoarele Capitalei sunt în impas
Sursa foto: Hepta

Sunt frământări în interiorul partidelor pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale. Deşi liberalii şi USR-iştii s-au înţeles în privinţa susţinerii candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, negocierile pentru stabilirea unor candidaţi comuni în sectoarele Capitalei sunt în impas.

Iar cu PMP se va negocia după ce blocajul va fi rezolvat între cele două formaţiuni. Discordia dintre PNL şi USR ar pleca de la procentele pe care le are fiecare partid la nivelul Capitalei şi cum ar trebui să se împartă candidaturile. 

În ceea ce privește candidaturile pentru sectoarele din București, trebuie spus că PNL și USR au avut niște măsurători, sondaje care coincid ca rezultate.

PNL ar fi cotat la 20%, în timp ce USR ar fi cotat la 40%, scor dublu de încredere pentru ei. Aceștia vor solicita mai multe locuri.

La sectoare, liberalii consideră că ar trebui să existe o paritate. Trei sectoare să aibă candidați USR și celelalte trei PNL. Până în acest moment, singurele sectoare unde sunt candidați asumați cel puțin declarativ de ambele formațiuni: Sectorul 1 - Clotilde Armand, Sectorul 6 - Ciprian Ciucu.

La celelalte sectoare negocierile sunt în impas.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close