Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Campania electorală începe oficial la noapte. Toate afișele electorale vor fi înlăturate din spațiile publice

Campania electorală începe oficial la noapte. Toate afișele electorale vor fi înlăturate din spațiile publice

Au mai rămas câteva ore pana la startul oficial al campaniei electorale. Pana miezul noptii, toate afişele electorale trebuie înlăturate din spatiile publice. De mâine, candidaţii vor avea voie să amplaseze afişe doar în locuri special amenajate, respectând dimensiunea standard impusă de lege.

Campania electorală începe oficial la noapte. Toate afișele electorale vor fi înlăturate din spațiile publice
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    27 Aug 2020   •   10:20

Deocamdată, bannerele celor care vor concura pentru posturile de primar și consilieri locali împânzesc Capitala la tot pasul. De mai bine de o lună, la intrarea în Parcul Drumul Taberei, cetăţenii din Sectorul 6 fac slalom pentru a intra în parc printre corturile de campanie a nu mai puţin de 4 candidaţi care le cer votul pe 27 septembrie. 

Situaţia este identică şi în celelalte sectoare ale Capitalei, unde cei înscrişi în cursa pentru primăriile de sector au furat startul campaniei electorale montând bannere cât mai pompoase.  

Campania electorală începe oficial la noapte 

Începând de joi noapte, partidele politice intră oficial în campanie electorală, astfel că toate afişele montate de acestea trebuie înlăturate, iar noile materiale de propagandă trebuie să se ralieze legii 33/2007, astfel că orice afiş electoral trebuie să aibă o dimensiune standard, adică cel mult o latură trebuie să aibă 35 cm şi cealaltă 50 cm, iar aceste afişe vor putea fi puse doar în locuri speciale.

Legea nu interzice candidaţilor să-şi pună afişele electorale înaintea campaniei, iar pentru cei mai mulţi perioada pre-campaniei este cea în care investesc cei mai mulţi bani, timp şi imaginaţie.  

Campania electorală începe oficial la noapte

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close