Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Nicuşor Dan, gafă de zile mari! Ce a scris candidatul Dreptei pe pagina de Facebook

Nicuşor Dan, gafă de zile mari! Ce a scris candidatul Dreptei pe pagina de Facebook

Gafă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a lui Nicuşor Dan, marţi dimineaţă. În postarea de la pagina candidatului Dreptei la Capitală, acesta chema lumea la vot pe 17 septembrie, dată care a şi trecut, şi nu pe 27 septembrie, atunci când sunt alegerile.

Nicuşor Dan, gafă de zile mari! Ce a scris candidatul Dreptei pe pagina de Facebook
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2020   •   13:20

Dintr-o eroare, în mesajul de pe pagina lui Nicuşor Dan, scria: "Pe 17 septembrie mergem la vot și dăm afară sistemul corupt din primărie!".

Ulterior, mesajul a fost corectat şi a fost modificată data, în 27 septembrie, atunci când au loc alegerile locale.

Reguli pentru alegerile locale din 27 septembrie

Alegerile locale au loc duminică, pe 27 septembrie, iar alegătorii trebuie să respecte o serie de norme astfel încât să își poată exercita dreptul la vot în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. 

Cel mult cinci alegători vor avea acces în acelaşi timp în sala de vot, aceștia vor fi obligați să se dezinfecteze pe mâini și să poarte mască. Acestea sunt câteva dintre regulile privind organizarea alegerilor, prevăzute de Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de urgență.

Mască, distanţă, dezinfectant

În plus, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegaţii acreditaţi, personalul de pază.

De asemenea, este prevăzută asigurarea distanțării fizice de minimum un metru între participanții la procesul electoral, dezinfecția periodică după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanților la procesul electoral, dar și dezinfecţia sediilor secţiilor de votare.

Totodată, primarii trebuie să asigure, pe cât posibil, circuite separate de intrare și ieșire din secție. Tot administrațiile locale trebuie să asigure flacoane cu soluție dezinfectantă. Alegătorii vor fi obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare și la ieșirea din acesta.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close