Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Guvernul a decis data alegerilor locale: Aceste zile sunt bune pentru desfășurarea scrutinului

Guvernul a decis data alegerilor locale: Aceste zile sunt bune pentru desfășurarea scrutinului

Alegerile locale ar putea avea loc la final de septembrie, iar sursele politice susţin că există deja un consens între principalele partide. Ludovic Orban susține că atât data de 27 septembrie, cât şi 4 octombrie sunt "bune" pentru desfăşurarea scrutinului.

Guvernul a decis data alegerilor locale: Aceste zile sunt bune pentru desfășurarea scrutinului
Sursa foto: Hepta
05 Iun 2020   •   16:36

Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu şi-au făcut calculele politice astfel încât fiecare partid să capitalizeze cât mai mult din creşterea în sondaje.

Pe de altă parte, este posibil ca USR să se opună acestei variante, având în vedere că a pierdut mult din electorat din cauza lipsei de reacţie în timpul pandemiei. 

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor", a declarat Orban.

×
Subiecte în articol: alegeri locale
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close