Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Un alegător din Bicaz a sunat la 112 după ce a primit un buletin de vot deja ştampilat

Un alegător din Bicaz a sunat la 112 după ce a primit un buletin de vot deja ştampilat

Deşi autoriţăţile au impus reguli speciale pentru a limita incidentele la secţiile de votare unde se desfăşoară alegerile locale 2020, acestea continuă să apară, unele dintre ele fiind chiar revoltătoare. Este şi cazul unui alegător din Bicaz care a primit un buletin de vot deja ştampilat.

Un alegător din Bicaz a sunat la 112 după ce a primit un buletin de vot deja ştampilat
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    27 Sep 2020   •   12:00

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Monica Dajbog, procesul de vot pentru alegerile locale 2020 a început fără probleme duminica dimineaţa. Până când, la o secţie din Bicaz, judeţul Braşov, un alegător a primit un buletin de vot ştampilat. Revoltat, omul a sunat la 112.

„La secţia 119 din Bicaz, o doamnă care era reprezentant în secţia de votare, a înmânat alegătorului un buletin de vot pentru preşedintele Consiliului Judeţean care era deja votat cu reprezentantul PSD-ului. Alegătorul a anunţat IPJ şi instituţia Prefectului. Sunt cercetări care se desfăşoară acum”, a declarat prefectul Bicazului, George Lazăr, pentru Mediafax.ro

Ministerul de Afaceri Interne (MAI) a mobilizat peste 43.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători din alte structuri.

Alţi 17.000 de angajaţi ai ministerului se asigură că sunt luate toate măsurile de protecţie în zonele în care au fost organizate secţii de vot şi care au fost predate cu sigiliile intacte, precizează Mediafax.ro

De asemenea, 13.000 de angajaţi sunt responsabili pentru menţinerea ordinii publice, iar peste 20.000 de angajaţi asigura protecţia secţiilor de votare.

Chiar şi cu asemenea efective, incidentele continuă să apară la secţiile de vot din ţară.

Citeşte şi : Incidente în Argeş: 800 de buletine de vot au dispărut de la prima oră

Citeste şi : Polițiștii din Olt au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un bărbat de 28 de ani din comuna Colonești ar fi votat cu actul de identitate al concubinei sale.

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Bicaz buletin de vot
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close