Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Locuitorii unei localități din România au aflat deja cine câștigă mandatul de primar duminică

Locuitorii unei localități din România au aflat deja cine câștigă mandatul de primar duminică

În comuna Bătrâna, din județul Hunedoara, doar un vot e suficient pentru victoria în alegeri, Primarul în funcţie, Radu Herciu, nu are adversar și va câştiga, chiar dacă va fi unicul votant! Comuna Bătrâna, cea mai mică şi cea mai îmbătrânită din ţară, are doar 97 de locuitori cu drept de vot.

Locuitorii unei localități din România au aflat deja cine câștigă mandatul de primar duminică
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    24 Sep 2020   •   23:15

Iar duminică, pentru a-și asigura a-l șaselea mandat, primarul Radu Herciu va trebui doar să meargă la urne, să pună ştampila pe numele său şi gata, a câştigat! Legea spune că, în cazul localelor, „este ales primar candidatul care are cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”.

Herciu e prima opțiune în Bătrâna din anul 2000. În 2016, a primit 66 din cele 68 de voturi valabil exprimate. Bătălia se dă însă la Consiliul Local, unde pentru cele nouă locuri au depus liste 5 formațiuni politice. Dintre acestea doar PNL are listă completă de 12 candidați. Pro România, UDMR și USR au înscris pe liste câte 7 nume, în timp ce PSD are doar trei candidați înscriși.

Alte localităţi din România unde va fi un singur candidat pe buletinul de vot

Cele mai multe localităţi unde candidează pentru funcţia de primar chiar primarul în funcţie sunt conduse de edili ai Partidului Social Democrat, însă şi Partidul Naţional Liberal are primari fără contracandidaţi.

În Buzău, sunt trei comune unde actualii primari PSD nu au rivali. Este vorba de Valea Salciei, Bisoca şi Chilii. În Valea Salciei, Marian Muşat este primar de 20 de ani. După atâta timp, niciun alt partid nu şi-a mai desemnat candidat, pentru că tot satul votează cu primarul.

În Timiş, în Checea, o localitate aflată la nici 20 de kilometri de graniţa cu Serbia, localnicii îl vor avea pe buletinul de vot la funcţia de primar doar pe Daniel Florea, actual primar din partea PNL. În judeţul Constanţa, o femeie face legea în comuna Grădina. Gabriela Iacobici din partea PSD conduce destinele localităţii încă din 2008, iar acum nimeni nu mai are curaj să-i conteste supremaţia în comună. Preşe

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close