Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Marian Oprișan pierde Vrancea după 20 de ani

Marian Oprișan pierde Vrancea după 20 de ani

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a pierdut, după votul de duminică, această funcție pe care o deținea de a aproximativ 20 de ani.

Marian Oprișan pierde Vrancea după 20 de ani
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Sep 2020   •   08:22

După numărarea a circa 89% din voturi, Candidatul PNL Vrancea, Cătălin Toma, se afla în fața lui Oprișan, la o distanță de circa 2800 de voturi, potrivit numărătorii paralele a PNL Vrancea.

Secretarul general adjunct al PNL Vrancea, Adrian Creţu a precizat că, după numărarea a circa 89% din voturi, Cătălin Toma are 43,6% din voturile valabil exprimate iar Marian Oprișam are 41,3% din voturi. 

Potrivit sursei citate, secţiile rămase sunt majoritatea din mediul urban şi din comune unde PNL a câştigat, astfel că rezultatul final nu mai poate fi influențat de rezultatele din celelalte secţii de votare.

Pe de altă parte, reprezentanţii PSD susţin că în Vrancea, la alegerile pentru CJ, sunt circa 10.000 de voturi nule şi au cerut deja renumărarea acestora.

PSD acuză numărul foarte mare de voturi nule

"Din 300 de secţii avem deja circa 10.000 de voturi nule, un număr foarte mare. Dorin să vedem ce s-a întâmplat şi de ce sunt atât de multe voturi nule şi am cerut renumărarea acestora", a spus deputatul PSD Vrancea, Nicuşor Halici.

În judeţul Vrancea, prezenţa la vot a fost de 50,13 %. Din cei 311.406 de alegători înscrişi pe listele permanente şi complementare au votat 150.112 de persoane.

La șefia acestui județ s-a aflat, din anul 2000, Marian Oprișan (PSD), supranumit "baronul de Vrancea". 

Membru vechi în rândurile social-democraților, încă de pe vremea când FSN condus de fostul președinte Ion Iliescu, Marian Oprișan, 55 de ani, și-a adjudecat șefia organizației județene de partid, fiind cooptat și în structura de conducere a formațiunii la nivel național.

×
Subiecte în articol: Marian Oprisan

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close