Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Lecția oferită de oamenii din Deveselu care l-au votat pe primarul mort de COVID-19

Lecția oferită de oamenii din Deveselu care l-au votat pe primarul mort de COVID-19

Deși întreaga țară a considerat nebunească sau complet lipsită de sens voința oamenilor din Deveselu care, în mod inexplicabil, l-au votat pe fostul primar, între timp mort după ce s-a infectat cu COVID-19, în spatele acestei decizii se află un motiv foarte bine întemeiat.

Lecția oferită de oamenii din Deveselu care l-au votat pe primarul mort de COVID-19
de Alin Tarnovschi    |    28 Sep 2020   •   17:25

Știrea că primarul care a murit răpus de coronavirus a câștigat un nou mandat la Primăria Deveselu a devenit virală pe rețelele sociale, încă de noaptea trecută, în febra primelor rezultate ale alegerilor, atunci când toată lumea încerca să afle cine a câștigat, cine a pierdut, cine s-a făcut de râs.

De râsul lumii a părut și chiar a fost, preț de câteva minute, rezultatul alegerilor locale din Deveselu, acolo unde din cei 1.708 alegători prezenți la urne, 1.057 l-au votat pe candidatul PSD, Ion Aliman.

Acesta a obținut astfel 63,98% din voturi și a câștigat astfel un nou mandat. Surpriza a venit atunci când toată lumea a aflat că viitorul primar este mort.

Ion Aliman s-a stins din viață, în urmă cu două săptămâni, după ce s-a infectat cu coronavirus.

63,98% din comunitatea din Deveselu nu l-a votat pe Ion Aliman nici din milă, nici în spirit de turmă, nici pentru că i-ar fi ajutat cu ceva. L-au votat pe primarul mort pentru că au crezut în proiectele lui, iar restul membrilor de partid, colegi cu Aliman, le-au promis că vor continua proiectele, însă e nevoie de un alt tur de scrutin.

Concret, buletinele de vot pentru alegerile de duminică erau deja tipărite și situația nu putea fi schimbată. Singura soluție pentru ca PSD să aibă un alt candidat la alegeri era boicotarea scrutinului.

Astfel, oamenii l-au votat pe Ion Aliman cunoscând clar că, procedural, urmează să fie organizate noi alegeri la care să poată candida și un membru al echipei fostului primar, în speță viceprimarul.

×
Subiecte în articol: Deveselu

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close