Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Orban îi răspunde lui Ciolacu: Cum să amâni alegerile locale? La PSD-işti le e frică de alegeri

Orban îi răspunde lui Ciolacu: Cum să amâni alegerile locale? La PSD-işti le e frică de alegeri

Premierul Ludovic Orban îi răspunde şefului PSD, Marcel Ciolacu, şi spune că este ridicolă şi exclusă ideea amânării alegerilor locale, explicând că data a fost deja votată în Parlament.

Orban îi răspunde lui Ciolacu: Cum să amâni alegerile locale? La PSD-işti le e frică de alegeri
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    06 Sep 2020   •   15:05

"Cetățenii își formează opțiunile și e fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi. E nevoie de legitimitate. (...) Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea școlilor. 

Orban: Şcoala se deschide pe 14 septembrie, alegerile vor fi pe 27 septembrie

Deci școala se va deschide la 14 septembrie și alegerile se vor ține la 27 septembrie. E ridicolă ideea exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moțiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile?", a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a reamintit că mandatele aleșilor locali au fost deja prelungite şi susţine că PSD vrea amânarea alegerilor, pentru că "le e frică".

Ludovic Orban: La PSD-işti le e frică de alegeri

"Data alegerilor a fost convenită de toți liderii politici. Deja campania electorală e în curs, cetățenii își formează opțiunile și e fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi, care să fie învestiți cu încrederea oamenilor, pentru că e nevoie de legitimitate. 

Le e frică la pesediști de alegeri. În ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri și e normal, că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD", mai spune premierul.

Scenariu neaşteptat pentru alegerile locale. PSD: Dacă se amână şcoala, amânăm şi scrutinul

Reacţia lui Orban vine după ce, cu numai o zi în urmă, PSD a cerut amânarea alegerilor locale, în cazul în care guvernul Orban decide să amâne redeschiderea anului şcolar, a anunţat liderul social-democrat.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, sâmbătă, că dacă anul şcolar nu va începe la termen şi va fi amânat până la începutul lui octombrie, atunci formaţiunea pe care o conduce va solicita şi amânarea alegerilor.

"Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat. Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă", a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Suceava.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close