Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Președintele CJ Timiș, infectat cu coronavirus, nu poate vota. Lui Călin Dobra i se refuză urna mobilă

Președintele CJ Timiș, infectat cu coronavirus, nu poate vota. Lui Călin Dobra i se refuză urna mobilă

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, nu poate să îşi exercite dreptul la vot pentru că este aflat în izolare la domiciliu, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Şi asta pentru că membrii secţiei de votare unde este arondat refuză să se deplaseze cu urna mobilă.

Președintele CJ Timiș, infectat cu coronavirus, nu poate vota. Lui Călin Dobra i se refuză urna mobilă
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    27 Sep 2020   •   14:30

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care candidează acum pentru un al doilea mandat din partea PSD, acuză membrii secţiei de votare că îi sabotează cu nonşalanţă un drept constituţional.   

"VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituțional! Dar, în secția de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situația nu este singulară.

În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măști și păstrând distanța virusul nu se transmite. Și nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical.

Tind să cred că e rea voință și chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii și un pretext pentru a-mi îngrădi mie și altor zeci de mii de oameni aflați în aceeași situație, un drept prevăzut de Constituție", scrie Călin Dobra pe Facebook.

Membrii secţiei de votare nu pot fi sancţionaţi

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât vidul legislativ face ca o astfel de atitudine a membrilor secţiei de votare să nu poată fi sancţionată.

„Nu există prevedere legală care să-i sancţioneze pe membrii secţiei de votare care refuză să se deplaseze cu urna mobilă la alegătorii care o solicită”, au transmit reprezentantii Biroului Electoral Judeţean Timiş, potrivit presei locale.

 

 

×
Subiecte în articol: Timis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close