Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Fiul primarului din Huși a încercat să voteze de mai multe ori pentru tatăl său

Fiul primarului din Huși a încercat să voteze de mai multe ori pentru tatăl său

Fiul primarului Ioan Ciupilan (PSD) a fost prins de reprezentanții din secția de votare de la Școala nr.2 din Huşi (jud. Vaslui), când încerca să bage în urnă două buletine de vot identice şi ştampilate, pentru alegerea primarului.

Fiul primarului din Huși a încercat să voteze de mai multe ori pentru tatăl său
de Dana Musceleanu    |    27 Sep 2020   •   12:20

Din dragoste filială, juniorul Ciprian Ciupilan, s-a simţit îndreptăţit să dea două voturi pentru alegerea primarului. Din fericire el al a fost oprit înainte de a le băga în urnă, scrie Vremea Nouă.

Alexandru Nechifor (PNL), contracandidatul actualului primar Ioan Ciupilan, s-a arătat siderat de multiplele tentative de fraudare la această secţie de votare.   

 “Am fost sesizați de reprezentantul nostru din secția de votare de la Școala nr.2 că fiul primarului Ioan Ciupilan a fost surprins încercând să bage în urna de vot două buletine ștampilate, pentru alegerea primarului. Cele două buletine le-a “procurat” chiar de la reprezentantul lor în secția de votare. Noi vom sesiză Poliția de această tentativă de vot multiplu, fiindcă acest caz se pare că nu a fost singular. Tot la această secție a votat și sora primarului, Lucia Rotaru, și sper să nu fi folosit aceeași tehnică. O doctoriță de la spital a primit si ea două buletine de vot, dar pe unul l-a returnat. Reprezentantul nostru în secție a fost atent la ceea ce face această persoană de la PSD și a dibuit-o în cazul fiului primarului”, a spus Alexandru Nechifor. 

Ciprian Ciupilan neagă acuzaţiile

După ce initial a reuzat să vorbească cu presa locală, Ciprian Ciupilan a declarant că a fost eroare care s-a rezolvat.

“Mi s-au înmânat, din greșeală, două buletine de vot pentru alegerea primarului și după ce pe primul l-am ștampilat, la ieșirea din cabina de vot, am returnat celălalt buletin. Așa că, nu văd unde am greșit”, a spus fiul primarului, citat de Vremea Nouă.

Liberalii au făcut însă plângere la poliţie şi urmează să se vizioneze înregistrărle video pentru a se stabili care dintre cele două variante este cea reală.

Potrivit sondajelor publicate în ultima zi de campanie, între cei doi candidaţi principali la Primăria Huşi – Ciupilan şi Nechifor, lupta este foarte strânsă, diferenţa fiind de câteva zeci de voturi.

Drept la replică - Ioan Ciupilan - primarul municipiului Husi 


Reclamația este nefondata, iar cei care au sesizat pe cei de la Biroul Electoral Judetean am fost chiar eu primarul municipiului Husi . Eu am fost atenționat chiar de fiul meu care mi-a povestit întâmplarea din secția de votare . Lucrurile au stat foarte simplu . Stefan a fost sa voteze, iar persoana de acolo i-a dat un număr de 6 buletine de vot . In momentul in care a intrat in cabina de vot, a observat ca are mai multe buletine decât cele necesare . Imediat a ieșit din cabina și i-a anunțat pe cei din secție . Toată lumea din aceea încăpere este martora ca nu s-a încercat nicio secunda fraudarea votului . Menționez faptul ca doresc ca acest drept la replica sa fie publicat exact cum a fost publicată stirea inițială .

×
Subiecte în articol: Husi
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close