Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Scandaluri fără sfârşit. Candidatul PSD la primăria Sectorului 2 cere renumărarea voturilor: "Am constatat neconcordanţe grave"

Scandaluri fără sfârşit. Candidatul PSD la primăria Sectorului 2 cere renumărarea voturilor: "Am constatat neconcordanţe grave"

Candidatul PSD la primăria Sectorului 2 Dan Cristian Popescu (PSD) a declarat în această seară că va cere renumărarea voturilor după ce ar fi constatat diferenţe mari între numărul de voturi constatate la secţii şi cele consemnate la Biroul Electoral Central. Dan Cristian Popescu spune că voturi care în secţii erau ale lui, la BEC apăreau în dreptul altor candidaţi.

Scandaluri fără sfârşit. Candidatul PSD la primăria Sectorului 2 cere renumărarea voturilor: "Am constatat neconcordanţe grave"
de Cristi Popovici    |    29 Sep 2020   •   21:45

Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la primăria Sectorului 2, a pierdut alegerile de duminică în defavoarea lui Radu Mihaiu de la USR-PLUS.

Rezultatele parţiale indică la această oră următoarele cifre: Radu Mihaiu (USR-PLUS) - 36,91%, Dan Cristian Popescu (PSD) - 31,50%

În această seară, Popescu a anunţat că va cere renumărarea voturilor, după ce ar fi constatat că numărătoarea din secţiile de votare nu ar fi corespuns cu cea de la Biroul Electoral Central. Mai mult, candidatul PSD susţine că voturile sale ar fi fost atribuite fraudulos, din pix, către ceilalţi contracandidaţi.

“Urmare a efectuării numărătorii paralele a proceselor verbale aduse de către delegații partidului nostru, din secțiile de vot și a comparării acestor rezultate cu rezultatele oficiale publicate pe site-ul www.roaep.ro, am constatat o serie de neconcordanțe grave, care sunt de natură a influența rezultatul alegerilor la nivel de sector, în sensul de a fi desemnat în funcția de primar un alt candidat decât cel care a primit cele mai multe voturi valabil exprimate”, anunță Dan Cristian Popescu.

„La sectorul 2 ne-am bătut cu un personaj versat și experimentat în fraude electorale, fostul primar Neculai Onțanu, prin urmare avem toate motivele să cerem renumărarea voturilor. Furtul în secțiile de vot este o practică, din păcate, în România și nu trebuie sub nicio formă să cădem pradă rezultatelor de până acum”, declară candidatul PSD la Primăria sectorului 2

„Ne vom lupta pentru fiecare vot! Locuitorii sectorului 2 trebuie să aibă votul apărat și să știe că efortul lor nu a fost în zadar. Le mulțumesc încă o dată pentru încrederea acordată și le promit că vom face lumină în privința procesului electoral de la sectorul 2”, încheie Dan Cristian Popescu.

×
Subiecte în articol: sectorul 2
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close