Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Un primar din Sibiu filmat în timp ce arăta unui grup de rromi cum să voteze

Un primar din Sibiu filmat în timp ce arăta unui grup de rromi cum să voteze

Primarul din Şeica Mare, candidat PNL la un nou mandat, a fost surprins într-o filmare făcută cu telefonul, în timp ce arăta unui grup de rromi cum să voteze, indicând poziţiile corecte pe buletinele de vot. Filmarea a fost dată publicităţii şi incidentul este acum anchetat de Poliţie.

Un primar din Sibiu filmat în timp ce arăta unui grup de rromi cum să voteze
Sursa foto: Sursă foto: Captură video
de Claudia Popovici    |    27 Sep 2020   •   16:55

Bătălia pentru fotoliul de primar naşte şi acte de “generozitate”. Primarul din Şeica Mare a dat dovadă de răbdare cu alegătorii săi pe care i-a învaţat punctual cum să voteze corect, la alegerile locale 2020.

Surprins într-o filmare făcută cu telefonul, primarul apare înconjurat de rromi, cărora le arată cum să voteze.

“Te uiţi să fie în pătratul ăsta aici…unde e săgeata…” se observă în filmare.

Imaginile au fost facute publicităţii de către reprezentanţii USR, care au anunţat incidentul şi pe Facebook.

“Încălcarea legii prin propagandă electorală în ziua votului. La Șeica Mare primarul PNL Susa Nicolae sfătuiește alegătorii acum, în ziua votului, cum să îl voteze, indicând pozițiile pe buletinele de vot - în acest clip avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze. De asemenea, a dat bilețele oamenilor și i-a chemat și în Primărie pentru a le arăta cum să voteze.", se precizează în postare.

Reprezentanții USR PLUS au informat şi poliţiştii de la secţia de votare şi au declarat că vor depune plângere la Biroul Electoral de Circumscripţie locală.

“Primarul în funcție a încălcat Legea 115/15, Art. 108, al. 1, lit “ş) continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi;”, spun reprezentanţii USR pe pagina de Facebook.

Incidentul este acum anchetat de Poliţia Sibiu

×
Subiecte în articol: alegeri locale Sibiu Şeica Mare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close