Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Un primar prins cu şpaga în seiful casei intră din nou în bătălia electorală, după ce a ieşit din arest

Un primar prins cu şpaga în seiful casei intră din nou în bătălia electorală, după ce a ieşit din arest

După ce a fost primar, şef în PDL şi a stat în arest pentru fapte de corupţie, acum vrea din nou să conducă din postura de edil, dar de data aceasta, din partea PMP.

Un primar prins cu şpaga în seiful casei intră din nou în bătălia electorală, după ce a ieşit din arest
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    20 Aug 2020   •   16:45

Este vorba despre Iancu Simion "Simi", fost primar al orașului Oțelu Roșu şi fost şef al PDL Caraş-Severin. După ce a stat trei ani în închisoare, Iancu Simion s-a înscris iar în bătălia electorală, din partea partidului condus de Eugen Tomac, potrivit pressalert.ro.

Iancu Simion Simi susţine că va candida din nou, "având drept scop să continui proiectele mele lăsate din 2012 și să implementez strategia de dezvoltare a orașului Oțelu Roșu, care a devenit ineficientă după plecarea mea. Mă bazez și pe realizările mele din mandatele 2004 – 2012, unde  am dovedit că sunt un om al faptelor și al vorbelor".

Parte din mită, găsită de DNA în seiful din casa primarului

Iancu Simion a stat în arest alături de mai mulţi primari, pentru că în timpul guvernării PDL au fraudat fondurile europene pentru amenajarea pajiștilor. Iniţial, el a negat că ar fi primit şpagă, cerând să fie lăsat liber.

În realitate, cu fondurile europene nu se făceau investiţii, iar un procent din banii primiți de societatea care primea contractele ajungeau la reprezentanții primăriilor sau la șeful APIA Caraș-Severin, Romică Anculia.

O parte din mita primită de Iancu Simion, primarul din Oţelu Roşu, a fost găsită de DNA în seiful acestuia de acasă, iar potrivit anchetatorilor, anumite sume din fondurile europene fraudate erau folosite pentru a cumpăra voturi.

×
Subiecte în articol: Iancu Simion spaga Caras Severin
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close