Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Călin Popescu Tăriceanu, la fuziunea ALDE-PRO România: Acesta este motivul pentru care ne-am unit!

Călin Popescu Tăriceanu, la fuziunea ALDE-PRO România: Acesta este motivul pentru care ne-am unit!

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, fuziunea celor două partide. Călin Popescu Tăriceanu a explicat, la congresul fuziunii celor două partide, care este motivul pentru care au decis să se unească.

Călin Popescu Tăriceanu, la fuziunea ALDE-PRO România: Acesta este motivul pentru care ne-am unit!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Noi 2020   •   11:20

"Și ALDE, și PRO România sunt două partide care îi încurcă. Și de aceea vor să scape de noi și să își pună în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge cooperativa.

Vrem să le spargem cooperative pentru a nu-i lăsa pe români într-o democrație de mucava. Vă aduc aminte că în 2011, răspunsul politic la criza creată și amplificată de Băsescu și PDL a fost crearea USL și instalarea Guvernului Ponta. Victor Ponta, ca prim-ministru, a repus economica pe picioare, a redat pensionarilor pensiile tăiate și salariaților veniturile amputate.

E adevărat că atunci, PSD și PNL au avut curajul să se pună împreună, ceea ce până atunci părea imposibil atunci s-a realizat.

Astăzi, și PNL, și PSD, aș spune că nu sunt de partea bună a baricadei. Sunt de partea greșită, așa că nu ne-a rămas decât nouă, împreună, să formăm noul USL, adică Partidul PRO România Social Liberal.

Trebuie să fiți convinși că noi vom fi ultima redută în apărarea drepturilor și libertăților românillor. Noi vom fi cei din urmă, care ne vom bate pentru libertățile fiecăruia, dar și pentru drepturile economice câștigate. Noi vom spune NU concedierilor colective, noi vom spune NU împotriva supraimpozitării celor care produc.

Dar vom spune DA naționalismului economic și sprijinii firmelor românești. Vom sprijini firmele și produsele românești pentru că eu cred în continuare, chiar dacă am o vârstă, mai am o naivitate: cred că România trebuie să ajungă să fie a șasea putere economică a Europei.

Suntem a șasea țară ca mărime după suprafața geografică și ca populație și nu văd ce ne-ar împiedica un plan, un program, un proiect național bine gândit ca să ajungem a șasea națiune a Europei, a șasea putere economică", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la congresul fuziunii ALDE-PRO România.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close