Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Călin Popescu Tăriceanu, la fuziunea ALDE-PRO România: PNL și PSD sunt de partea greșită a baricadei

Călin Popescu Tăriceanu, la fuziunea ALDE-PRO România: PNL și PSD sunt de partea greșită a baricadei

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, fuziunea celor două partide. Călin Popescu Tăriceanu a explicat, la congres, care este motivul pentru care a decis să își unească forțele cu Victor Ponta.

Călin Popescu Tăriceanu, la fuziunea ALDE-PRO România: PNL și PSD sunt de partea greșită a baricadei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Noi 2020   •   11:23

"E adevărat că atunci, PSD și PNL au avut curajul să se pună împreună, ceea ce până atunci părea imposibil atunci s-a realizat.

Astăzi, și PNL, și PSD, aș spune că nu sunt de partea bună a baricadei. Sunt de partea greșită, așa că nu ne-a rămas decât nouă, împreună, să formăm noul USL, adică Partidul PRO România Social Liberal.

Trebuie să fiți convinși că noi vom fi ultima redută în apărarea drepturilor și libertăților românillor. Noi vom fi cei din urmă, care ne vom bate pentru libertățile fiecăruia, dar și pentru drepturile economice câștigate. Noi vom spune NU concedierilor colective, noi vom spune NU împotriva supraimpozitării celor care produc.

Dar vom spune DA naționalismului economic și sprijinii firmelor românești. Vom sprijini firmele și produsele românești pentru că eu cred în continuare, chiar dacă am o vârstă, mai am o naivitate: cred că România trebuie să ajungă să fie a șasea putere economică a Europei", a delarat Călin Popescu Tăriceanu.

Victor Ponta: Împreună suntem mai puternici!

"Împreună suntem mai puternici. Sunt convins că, împreună, putem, pe 6 decembrie, să obținem un rezultat cel puțin egal cu cel pe care l-am obținut la prezidențiale, anul trecut, când am fost, de fapt, prima dată împreună.

Chiar dacă nu sub forma unui singur partid, dar am fost prima dată împreună, am susținut un candidat comun, am obținut 9% din voturi. Acum, când suntem oficial împreună, acum când suntem oficial o echipă și cred că deja lucrurile s-au îmbunătățit față de cum erau acum un an, în ceea ce privește capacitatea de a lucra împreună în fiecare județ, putem să trecem peste acel scor.

Despre asta este vorba. Pe 6 decembrie, câștigăm împreună sau pierdem împreună. Și, din punctul meu de vedere, așa cum pot să lucrez cu Călin Popescu-Tăriceanu și cum am lucrat atâția ani, trebuie să lucrați și dumneavoastră împreună pentru obiectivul 6 decembrie", a precizat și Victor Ponta.

×
Parteneri
Rusia a bombardat aproape de Isaccea, lângă un bac cu muncitori români
x close