Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Campanie inexistentă la ţară din cauza pandemiei

Campanie inexistentă la ţară din cauza pandemiei

Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început de două săptămâni însă restricţiile impuse de pandemie au schimbat regulile jocului mai mult ca niciodată. În mediul rural, de pildă, atmosfera de campanie pare o amintire din vremurile trecute, iar oamenii par mai preocupaţi cu grijile generate de pandemie decât de scrutinul de pe 6 decembrie.

Campanie inexistentă la ţară din cauza pandemiei
de Iulia Gorgorin    |    20 Noi 2020   •   18:45

Odată cu debutul campaniei electorale partidele şi-au luat adio de la mitingurile electorale tradiţionale, când sute de oameni erau adunaţi pe străzi, iar întrecerea electorală s-a mutat cu precădere în mediul online.

Campania electorală, aproape neobservată din cauza restricţiilor impuse de COVID

În mediul, rural, acolo unde internetul nu este la fel popular precum la oraş, campania electorală trece aproape neobservată din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Singurele indicii palide de campanie rămase sunt panourile cu afişele candidaţilor.

Potrivit legii, evenimentele electorale sunt reduse la participarea a maximum 50 de persoane în spaţiile deschise, iar împărţitul pliantelor poate fi desfăşurat doar de grupuri cu cel mult şase persoane.

Cetăţenii de la sate nu sunt preocupaţi de alegerile din 6 decembrie

Totuşi în satele României preocuparea cetăţenilor este îndreptată către problemele generate de criza epidemiologică, mai mult decât de alegerile de peste două săptămâni.

Partidele înscrise în întrecerea pentru legislavit au timp până pe 5 decembrie, când la ora 7 dimineaţa camapania electorală ia sfârşit oficial.

×
Subiecte în articol: România la vot Campanie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close