Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Ion Cristoiu explică de ce PSD intră în opoziţie după alegerile din 6 decembrie. "Să se roage la Dumnezeu să nu intre Ponta în Parlament!"

Ion Cristoiu explică de ce PSD intră în opoziţie după alegerile din 6 decembrie. "Să se roage la Dumnezeu să nu intre Ponta în Parlament!"

Chiar dacă va reuşi să ia, în alegerile parlamentare, mai multe procente decât PNL, PSD nu va avea cu cine să facă noul guvern. Estimarea aparţine comentatorului politic Ion Cristoiu, conform căruia cele două formaţiuni au procentaje apropiate în intenţiile de vot, cu o săptămână înaintea scrutinului legislativ din 6 decembrie.

Ion Cristoiu explică de ce PSD intră în opoziţie după alegerile din 6 decembrie. "Să se roage la Dumnezeu să nu intre Ponta în Parlament!"
Sursa foto: Antena 3
de Adrian Iclozan    |    29 Noi 2020   •   19:21

Într-o intervenţie la Antena 3, Cristoiu a apreciat că noul guvern va fi unul pe placul preşedintelui Klaus Iohannis: va fi format de PNL şi USR iar mariajul celor două formaţiuni va merge, într-o primă etapă, bine.

"Va fi un guvern de împărţire a puterii", a etichetat el această construcţie.

Mai interesant este de văzut ce se va întâmpla cu PSD iar intrarea în opoziţie a social-democraţilor reprezintă, totodată, o şansă pentru această formaţiune, crede comentatorul politic.

Un PSD în opoziţie, dar recunoscut de "Marile Puteri"

"PSD pierde foarte mult în favoarea unui partid care este neparlamentar şi va intra sigur în Parlament. Şi mai pierde şi în favoarea PRO România. Au făcut greşeala că au anunţat că nu vor ajunge la putere (...) Votul de furie anti-PNL nu merge la PSD, merge în altă parte. Totuşi, au un mare avantaj: e prima dată în post-decembrism când PSD nu are aliaţi. În trecut, dacă PSD avea 30%, după ce plecau aliaţii rămânea cu 20%. De data aceasta, este foarte important că scorul PSD, care, conform sondajelor, nu este foarte departe de al PNL, este un scor al lor, pur. 

Faptul că PSD, renunţând la oamenii "clasici", nu pierde foarte mult este un mare avantaj. Este posibilitatea unei opoziţii care îi pregăteşte pentru preluarea puterii peste patru ani. Până atunci, să se roage la Dumnezeu să nu intre Ponta în Parlament, pentru că atunci vor mai pleca de la ei (...) Chiar dacă PSD va lua procente peste PNL, nu va avea cu cine să facă guvernul. PNL are cu cine (chiar şi de pe locul 2, n.r.). Vor avea şi avantajul de a fi un PSD recunoscut de 'Marile Puteri', care s-a schimbat, s-a fardat, şi-a tăiat unghiile", a concluzionat Ion Cristoiu.

×
Parteneri
Val de căldură în acest weekend, cu temperaturi de vară. Prognoza meteo
x close