Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Premieră electorală. Românii sunt invitaţi la cârciumă pentru a-i vota pe candidaţii la Senat şi Cameră

Premieră electorală. Românii sunt invitaţi la cârciumă pentru a-i vota pe candidaţii la Senat şi Cameră

Atunci când şcoala din localitate, folosită în mod tradiţional ca secţie de votare, este indisponibilă, alternativele identificate de autorităţi pot fi surprinzătoare.

Premieră electorală. Românii sunt invitaţi la cârciumă pentru a-i vota pe candidaţii la Senat şi Cameră
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   20:35

Autorităţile din Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, au decis amenajarea secţiei de votare din satul Lunca într-un bar din localitate.

Prin urmare, secţia de votare 406 va fi funcţiona duminică într-o clădire privată în care îşi desfăşoară activitatea, în mod normal, un magazin mixt şi un bar.

Primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, susţine s-a ajuns aici din cauză că şcoala din satul Lunca se află în proces de reabilitare iar lucrările nu au fost finalizate.

"Având în vedere că şcoala în care se organizau alegerile este în reabilitare şi modernizare şi neavând cămin aici, am găsit posibilitatea, din a doua sau a treia încercare, ca să spun aşa, să organizăm secţia în acest loc. Am anunţat autorităţile. Au fost la faţa locului atât de la Autoritatea Electorală Permanentă şi de la Prefectură şi au considerat că sunt întrunite condiţiile pentru a se putea organiza secţie de votare în acest loc", a afirmat Huţu.

Între bar şi cimitir, autorităţile au ales cârciuma

Potrivit acesteia, o altă variantă pentru amenajarea secţiei de votare ar fi fost casa praznicală din localitate, la care s-a renunţat, însă, întrucât aceasta se află în cimitirul de la marginea localităţii şi ar fi creat probleme de deplasare pentru alegători.

Barul transformat în secţie de votare, în baza unui contract de comodat, a fost închis în ultimele luni, din cauza pandemiei de COVID-19.

Acesta a mai servit ca secţie de votare la alegerile locale din 27 septembrie.

La Secţia de votare 406 amplasată în bar sunt arondaţi 536 de cetăţeni cu drept de vot.

×
Subiecte în articol: Botoșani bar Lunca
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close