Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Marcel Ciolacu: Prezentul este negru iar viitorul, la fel de negru, când vine vorba de învăţământ

Marcel Ciolacu: Prezentul este negru iar viitorul, la fel de negru, când vine vorba de învăţământ

Liderul PSD Marcel Ciolacu a argumentat necesitatea majorării alocaţiilor, în contextul realităţilor din învăţământul românesc în timp de pandemie.

Marcel Ciolacu: Prezentul este negru iar viitorul, la fel de negru, când vine vorba de învăţământ
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2020   •   12:25

Ciolacu a invocate date ale World Vision, conform cărora în România, în mediul rural, unul din cinci adolescenţi cu vârste între 15 şi 18 ani nu urmează cursuri liceale iar unul din trei tineri lucrează cu ziua.

De asemenea, un copil din zece din mediul rural se duce la culcare flămând iar 40% dintre elevii de la ţară nu au acces la învăţământ online, a adăugat liderul PSD.

"Viitorul este destul de negru, iar viitorul este la fel de negru, neavând accesl la învăţământ", a avertizat el, într-un interviu acordat HotNews.

Ciolacu s-a declarat de acord cu organizarea unei şedinţe comune de plen Senat - Camera deputaţilor, în vederea eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari dar a insistat pentru reluarea activităţii Senatului, pentru a da undă verde dublării alocaţiilor.

Plenul online, soluţia avansată de PSD pentru deblocarea situaţiei din Senat

"Nu este şantaj, este negociere politică", a declarat liderul PSD.

El a mai spus că va încerca să discute cu liderii de partide parlamentare pentru deblocarea Senatului şi convocarea unei şedinţe care s-ar putea desfăşura online, sâmbăta şi duminica.

PNL şi USR blochează, de o lună, activitatea Biroului Permanent al Senatului tocmai pentru a împiedica convocarea unei şedinţe de plen în care se fie respinsă reexaminarea cerută de preşedintele Iohannis la textul de lege care prevede dublarea alocaţiilor. Odată respinsă cererea de reexaminare, legea se întoarce la preşedinte, care ar fi obligat să o promulge.

Liberalii spun că guvernul nu are bani pentru a pune în aplicare o astfel de măsură însă liderul PSD susţine că, în urma eliminării pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi, resursele financiare respective ar putea susţine dublarea alocaţiilor

Cât ne costă pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor

Sunt 542 de foşti deputaţi beneficiari de pensii speciale, cea mai mică dintre aceste pensii fiind de aproximatv 2000 de lei brut, iar cea mai mare, de circa 12.000 lei brut. Efortul bugetar anual cu cele 542 de pensii se ridică la 33.227.364 lei.

La Senat, sunt 227 de foşti membri ai acestei Camere parlamentare care încasau, la începutul anului, pensii speciale. Cea mai mică pensie se ridica la 2.883 lei, iar cea mai mare, la 12.167 lei, brut, pe lună.

Efortul bugetar anual al Senatului pentru susţinerea acestor pensii este 20.630.076 lei.

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu dublarea alocatiilor
Parteneri
Horoscop 5 iunie. Taurii văd totul clar, Racii luptă din răsputeri
x close