Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Social-democraţii propun un program de mentorat prin care pensionarii sunt rechemaţi pentru a-i învăţa meserie pe ucenici

Social-democraţii propun un program de mentorat prin care pensionarii sunt rechemaţi pentru a-i învăţa meserie pe ucenici

Liderii social-democraţi au prezentat, duminică, mai multe propuneri din programul pe care formaţiunea lor ar urma să îl implemeneze în perspectiva în care ar ajunge la guvernare.

o_1elgpa6mu43p1993ccr1i0m1773b.jpg
de Georgiana Adam    |    25 Oct 2020   •   23:20

Între aceste propuneri se numără şi programul "Mentorat Seniori", care vine să răspundă nevoii de angajaţi calificaţi în companiile româneşti.

Potrivit fostului ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, statul ar urma să finanţeze instruirea tinerilor angajaţi, iar foştii angajaţi, care s-au pensionat între timp, ar urma să joace rolul de mentori pentru ucenici.

"Din discuţiile cu patronatele şi sindicatele, s-a desprins dorinţa patronatelor ca statul să-i sprijine doar financiar pentru a-şi forma şi re-forma profesional angajaţii. Şi am creat sistemul de vouchere pentru formare profesională. De asemenea, am conceput programul Mentorat Seniori. Sunt foarte multe firme în România care nu au angajaţi tineri calificaţi şi ne dorim să întoarcem seniorii la serviciu pentru 3 luni, cu sprijin din partea statului pentru întreprindere şi pentru mentor, pentru a-i instrui pe tineri să înveţe sau să 'fure' o meserie. Sunt două lucruri noi la care ținem foarte mult, în contextul în care, în perioada aceasta de criză, foarte multe meserii se vor pierde sau ponderea lor se va diminua foarte mult, și avem nevoie de această reconversie profesională", a explicat reprezentantul PSD.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi PSD Mentorat pentru seniori
Citește mai multe din Alegeri parlamentare 2020
» Vezi toate știrile din Alegeri parlamentare 2020
Cele mai noi știri
Parteneri
x close