Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Patriarhul Daniel, cu mască de protecţie, a votat la alegerile parlamentare

Patriarhul Daniel, cu mască de protecţie, a votat la alegerile parlamentare

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat votul în jurul orei 17:00 la secția cu numărul 662, din cadrul Școlii gimnaziale Ienăchiță Văcărescu din București.

Patriarhul Daniel, cu mască de protecţie, a votat la alegerile parlamentare
Sursa foto: ziarullumina.ro
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2020   •   18:50

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel venit la secţia de votare cu mască de protecţie. Este singura ieşire publică din ultima perioadă a înaltului prelat.

Cei prezenţi la vot la secţia nr 663 din cadrul Școlii gimnaziale Ienăchiță Văcărescu din București, au primit iconiţe din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, notează ziarullumina.ro

Secțiile de votare din țară sunt deschise până la ora 21:00

Ziua de 6 decembrie este pentru România ziua alegerilor parlamentare, românii fiind aşteptaţi la urne pentru a‑şi alege deputaţii şi senatorii din Parlamentul României pentru următorii patru ani.

Secțiile de votare au fost deschise începând cu ora 7:00, iar cetăţenii care au împlinit vârsta de 18 ani şi‑au putut exprima dreptul la vot până la ora 21:00, când secțiile au fost închise.

Aceștia au putut vota la secțiile la care au fost arondați, având la ei actul de identitate și purtând mască de protecție.

ÎPS Laurenţiu Streza a cerut iertare credincioşilor: "Biserica este astăzi marginalizată, este hulită”

IPS Laurenţiu Streza, s-a arătat nemulţumit, duminică, la slujba de Sfântul Nicolae, din cauză că credincioşii au fost nevoiţi să aştepte afară, în frig, în condiţiile în care "catedrala poate cuprinde o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa”.


"Iubiti credincioşi, vă rugam să intraţi în biserică, respectând acele reguli, care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine.

V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însa bucuria cea mare acestui îndoit praznic", a spus mitropolitul Ardealului, în predica de duminică.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close