Antena 3 Alegeri parlamentare 2020 PSD-AUR, negocieri secrete. Ciolacu şi Simion la aceeaşi masă, în timp ce Dreapta a blocat negocierile

PSD-AUR, negocieri secrete. Ciolacu şi Simion la aceeaşi masă, în timp ce Dreapta a blocat negocierile

de Georgiana Adam    |    13 Dec 2020   •   12:17
PSD-AUR, negocieri secrete. Ciolacu şi Simion la aceeaşi masă, în timp ce Dreapta a blocat negocierile
Sursa foto: gandul.ro

În timp ce "dreapta" (PNL/USR-PLUS/UDMR) a negociat în acest week-end formula guvernamentală şi pozițiile-cheie din Parlament, "stânga" vrea şi ea preia guvernarea şi chiar face paşi în acest sens.

Cum dreapta nu se înţelege, stânga s-a întâlnit vineri în secret, mai exact liderii PSD, Marcel Ciolacu, și AUR, George Simion, şi au stat de vorbă în paralel, potrivit gândul.ro, care a publicat şi imagini de la eveniment.

Strategul Vasile Dîncu, la aceeaşi masă

La masa discuțiilor, a fost şi "băiatul deștept" din politică, strategul Vasile Dîncu. Negocierile s-au purtat la o adresă din Primăverii, acolo unde se află și sediul IRES, institut coordonat de Dîncu. 

Vineri, Vasile Dâncu mărturisea presei – în calitate de președinte al Consiliului Național al PSD – că "nu avem niciun fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic".

Public, Marcel Ciolacu nu a exclus un eventual parteneriat politic cu Alianța pentru Unirea Românilor: "Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL. 

Ce spuneau Ciolacu şi Simin despre un posibil parteneriat

Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori. Dar românii au întotdeauna dreptate când votează. Vom avea o discuție cu toate forțele politice", spune anterior şeful PSD.

În ce-l privește pe George Simion, cu o zi înainte de întâlnirea cu Marcel Ciolacu, co-președintele AUR susținea că "PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui. (…) Este un alt partid în siajul preşedintelui". 
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close