Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Donald Trump s-a dezlănţuit pe Twitter iar echipa sa încearcă să strângă bani pentru contestarea alegerilor la tribunal. Procese anunţate în Michigan şi Pennsylvania

Donald Trump s-a dezlănţuit pe Twitter iar echipa sa încearcă să strângă bani pentru contestarea alegerilor la tribunal. Procese anunţate în Michigan şi Pennsylvania

Staff-ul de campanie al preşedintelui Donald Trump a început să trimită mesaje electronice suporterilor acestuia pentru a le cere să contribuie cu bani la procesele prin care candidatul republican urmează să conteste rezultatul alegerilor.

Donald Trump s-a dezlănţuit pe Twitter iar echipa sa încearcă să strângă bani pentru contestarea alegerilor la tribunal. Procese anunţate în Michigan şi Pennsylvania
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Noi 2020   •   21:20

CNN relatează că membrii echipei de campanie a preşedintelui au început să trimită astfel de email-uri încă de la miezul nopţii de marţi spre miercuri.

Mesajele justifică demersul susţinând că "democraţii încearcă să fure alegerile", precizează sursa citată.

CNN mai arată că Bill Stepien, managerul de campanie al lui Trump, s-a confesat miercuri unei personalităţi implicate electoral de partea preşedintelui.

Potrivit lui Stepien, avocaţii candidatului republican planifică acţiuni juridice de amploare împotriva scrutinului în statele-cheie în care challenger-ul democrat a preluat conducerea şi îl depăşeşte pe preşedinte la marje mici, de câteva mii sau zeci de mii de voturi.

Între statele vizate se numără şi Wisconsin, unde Biden a câştigat cu doar circa 20.000 de voturi avans, Michigan şi Pennsylvania.

În Pennsylvania, avocaţii lui Trump vor iniţia un demers juridic privind legile care reglementează activitatea observatorilor electorali şi actele de identitate ale votanţilor.

Avocaţii lui Trump, pregătiţi pentru acţiuni juridice în statele-cheie

De asemenea, potrivit unui anunţ făcut miercuri noaptea, ora României, de staff-ul de campanie al lui Trump, reprezentanţii juridici ai acestuia au iniţiat deja un proces în Michigan, cerând oprirea numărării voturilor până la primirea unui "acces semnificativ" la procesul de deschidere şi numărare a buletinelor de vot.

Mai mult, avocaţii lui Trump ar fi pregătiţi să intervină cu acţiuni legale şi în Carolina de Nord și Georgia, în funcţie de rezultatele finale.

Deocamdată, oficial, echipa de campanie a lui Trump a anunţat că va cere renumărarea voturilor în Wisconsin, stat care-i aduce lui Biden încă 10 voturi ale electorilor.

"În ciuda sondajelor ridicole folosite ca tactică de suprimare a voturilor, în Wisconsin a fost o cursă pe muchie de cuţit, aşa cum ştiam că va fi. Au existat relatări despre nereguli în câteva districte, care ridică îndoieli serioase în legătură cu valabilitatea rezultatelor. Preşedintele are tot temeiul să ceară renumărarea voturilor şi vom face imediat acest demers", a spus managerul de campanie al preşedintelui Trump.

Până la materializarea acţiunilor echipei de avocaţi a preşedintelui american, acesta din urmă şi-a concentrat eforturile pe Twitter, unde comunică neostenit urmăritorilor săi faptul că alegerile sunt fraudate odată cu numărarea voturilor primite prin poştă.

"Trag din greu să facă să dispară avantajul (meu) de 500.000 de mii de voturi în Pennsylvania - cât de repede cu putinţă. De asemenea, procedează la fel în Michigan şi în alte părţi", a scris Trump, miercuri, pe Twitter.

 

Într-un alt mesaj, Trump spunea că se află "mult în faţa" contracandidatului său, însă (democraţii) încearcă să fure alegerile. 

"Nu-i vom lăsa niciodată s-o facă. Nu se mai poate vota după închiderea urnelor", a clamat el, pentru ca, într-o postare ulterioară să se plângă.

"Găsesc voturi în favoarea lui Biden peste tot - în Pennsylvania, Wisconsin şi Michigan. Ce păcat pentru ţară!"

În fine, liderul de la Casa Albă a comentat şi evoluţia din Pennsylvania:

"Câştigăm în Pennsylvania la diferenţă mare, dar secretarul de stat tocmai ce a anunţat că au rămas 'milioane de voturi de numărat'".

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close