Antena 3 CNN International News Cazul copilului de șase ani, împușcat mortal după un incident în trafic, în California. Suspecții se declară nevinovați

Cazul copilului de șase ani, împușcat mortal după un incident în trafic, în California. Suspecții se declară nevinovați

Cei doi suspecți arestați în cazul copilului de șase ani, împușcat mortal în California luna trecută după un incident în trafic, au pledat nevinovați, transmite CNN.

de Adrian Iclozan    |   

Marcus Anthony Eriz, 24 de ani, și Wynne Lee, 23, de ani (foto), au fost audiați vineri prin videoconferință de instanța superioară din Orange County și s-au declarat nevinovați la acuzațiile de omucidere și alte infracțiuni asociate cu tirul fatal.

Eriz este cel despre care procurorii spun că a tras asupra mașinii în care se afla, pe un scaun pentru copii, Aiden Leos, de șase ani.

Copilul a fost lovit de glonț și a murit la spital.

Judecătorul Larry Yellin a ordonat reținerea lui Eriz în penitenciar, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune.

Judecătorul a invocat comportamentul de care a dat dovadă suspectul în timpul incidentului fatal din 21 mai și după aceea.

Suspectul arestat, un pericol pentru societate, potrivit judecătorului

"Mi se pare că dl. Eriz reprezintă un pericol total pentru comunitate și societate", a spus judecătorul.

Există indicii că bărbatul a mai scos pistolul în trafic cel puțin odată după ce l-a ucis pe copilul de 6 ani.

Partenera lui Eriz, Wynne Lee, rămâne și ea după gratii. Cauțiunea fixată în cazul său este de jumătate de milion de dolari.

Audierea premergătoare procesului a fost fixată pentru 27 august.

Lanțul fatal de evenimente care a dus la uciderea unui copil de șase ani în trafic

Un document elaborat de procurori și obținut de CNN arată că Eriz și Lee i-au tăiat calea mamei lui Aiden, Joanna Cloonan, în timp ce aceasta conducea spre grădinița unde urma să-l lase pe fiul său (foto următoare).

Lee conducea pe banda pentru autobuze cu Eriz pe locul pasagerului. La un moment dat, a ieșit din bandă, a accelerat și s-a pus în fața mașinii conduse de Cloonan, aproape lovind-o.

Lee a făcut un gest de scuze și și-a continuat mersul.

După câțiva kilometri, Cloonan se pregătea să iasă de pe autostradă și a depășit mașina în care se aflau Lee și Eriz.

Mama copilului, gest cu degetul mijlociu după șicanarea în trafic

În timp ce le depășea Volkswagen-ul, Cloonan, încă nervoasă pentru manevra periculoasă făcută de Lee, le-a arătat celor doi degetul mijlociu, se spune în moțiunea elaborată de procurori.

După ce a schimbat banda, ea a sesizat un zgomot puternic în spatele mașinii sale și și-a auzit copilul gemând de durere.

A tras imediat pe dreapta și a văzut cum copilul sângera de la o rană în piept.

Cloonan a sunat la numărul de urgență. Copilul a fost transportat la spital, unde a fost declarat mort.

Procurorii menționează că Marcus Eriz a recunoscut în fața polițiștilor că, după incidentul în trafic cu Cloonan, a coborât geamul portierei și a tras un foc asupra mașinii acesteia cu pistolul său Glock de 9 mm.

După câteva zile, Lee și Eriz se aflau din nou în trafic, când un șofer într-un vehicul Tesla a făcut ceva ce l-a enervat pe bărbat.

Suspectul scoate din nou pistolul în trafic

Eriz a scos din nou pistolul și l-a agitat către șoferul cu Tesla. Acesta le-a strigat celor doi că a sunat la poliție, după care s-a îndepărtat.

La o săptămână de la uciderea lui Aiden Leos, un coleg de serviciu i-a spus lui Eriz că mașina cu care circulă seamănă cu cea căutată de poliție în cazul crimei de pe autostradă.

După ce i-a spus partenerei sale că sunt căutați de poliție, Eriz a ascuns mașina în garajul unei rude.

La începutul lui iunie, bărbatul și-a schimbat înfățișarea: și-a ras barba și a început să-și poarte părul într-o coadă la spate.

Procurorul districtual adjunct Whitney Bokosky a cerut instanței să îl încarcereze pe suspect fără posibilitatea eliberării pe cauțiune.

Arestați după o investigație de două săptămâni

Bokovsky a indicat că Eriz deține mai multe arme și a postat pe rețele sociale imagini din care reiese că este un trăgător experimentat.

Cei doi au fost arestați duminică, 6 iunie, în apropierea reședinței lor din Costa Mesa.

Ei erau deja supravegheați de poliție iar ofițerii i-au reținut înainte să intre în casă.

Anchetatorii au anunțat că au recuperat atât mașina cât și arma folosite în incidentul letal din 21 mai.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"