Antena 3 CNN International News Alertă teroristă la Kabul. "Părăsiți imediat zona aeroportului!"

Alertă teroristă la Kabul. "Părăsiți imediat zona aeroportului!"

Statele Unite, Marea Britanie și Australia și-au notificat cetățenii aflați încă în capitala afgană să nu se ducă la aeroportul din Kabul iar celor aflați deja acolo, în exterior, li s-a cerut să părăsească imediat zona.

de Adrian Iclozan    |   

"Există o amenințare prezentă și foarte ridicată de atac terorist", a declarat joi ministrul australian de externe, Marise Payne, conform BBC.

Anterior, Departamentul de Stat american le-a cerut cetățenilor care așteptau la porțile Abbey, Est și Nord să plece imediat de acolo.

De asemenea, Ministerul de Externe din Regatul Unit le-a transmis britanicilor să se deplaseze într-un loc sigur și să aștepte noi instrucțiuni.

Niciuna dintre cele trei țări care au emis alerte nu au precizat în ce constă amenințarea sau cine ar putea comite atacul terorist, însă președintele american Joe Biden a argumentat cu o zi înainte că, între motivele încheierii operațiunilor de evacuare la 31 august se află și potențialele atacuri ale unei grupări afiliate ISIS.

În ultimele 24 de ore, 19.000 de persoane au fost evacuate de pe aeroportul din Kabul.

Numărul total al celor evacuați de când talibanii au preluat controlul capitalei afgane se ridică la peste 82.000.

Secretarul de stat american Antony Blinken a spus că talibanii s-au angajat să permită și după 31 august plecarea din Kabul a americanilor și a afganilor aflați în pericol.

Potrivit demnitarului american, circa 1.500 de americani s-ar putea afla, încă, în Afganistan iar actuala administrație face eforturi intense să îi localizeze.

The Wall Street Journal a relatat că agenția americană de informații CIA și militari ai forțelor SUA au întreprins operațiuni clandestine de a-i extrage pe cetățenii americani din Afganistan, folosind elicoptere și trupe la sol.

Operațiunile au avut loc atât în interiorul, cât și în exteriorul capitalei afgane.

Subiecte în articol: alerta terorista Kabul ISIS
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania