Antena 3 CNN Externe Un avion Ryanair cu 160 de pasageri la bord a aterizat forțat la Berlin, în urma unei amenințări cu bombă

Un avion Ryanair cu 160 de pasageri la bord a aterizat forțat la Berlin, în urma unei amenințări cu bombă

Un avion al companiei Ryanair care zbura de la Dublin la Cracovia a fost obligat să aterizeze la Berlin în timpul nopţii de duminică spre luni, în urma unei alerte cu bombă, înainte să îşi poată continua zborul.

de Alexandra Ionescu    |   

Avionul efectua o cursă de la Dublin spre Cracovia.

„Măsurile de securitate ale poliţiei s-au încheiat fără a fi detectat niciun pericol”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei berlineze.

„Pasagerii au putut să-şi reia zborul către Polonia la bordul unui aparat de rezervă”, a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii cu privire la motivele alertei.

Amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi neîntemeiată. La bordul aeronavei se aflau 160 de persoane, potrivit Bild Zeitung.

Avionul a aterizat pe aeroportul Berlin-Brandenburg din sudul capitalei germane.

Bagajele pasagerilor au fost puse pe pistă pentru a fi percheziţionate de echipe cu câini, în timp ce avionul a fost înconjurat de numeroase vehicule de poliţie şi de pompieri, potrivit France24.

„Aparatul companiei Ryanair a solicitat o aterizare de urgenţă şi a obţinut imediat autorizaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Jan-Peter Hack pentru cotidianul Bild, precizând că pasagerii au fost conduşi la terminal pentru a lua acolo masa.

Un avion Ryanair care efectua aceeasi legatura Dublin-Cracovia vara trecuta a aterizat de urgenta la Londra, in urma uneialerte cu bobă care s-a dovedit falsă.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei